Ljepota Trudnoća i majčinstvo

U ovome je štos – Zaposlena mama i trikovi za ljepotu

Napisao admin

Sve je više zaposlenih mama koje se što brže nakon poroda već vraćaju na posao. Uz brigu o kućanskim poslovima i obitelji, odlično rade svoj posao. Sve uspijevaju, a opet izgledaju tako dobro. U čemu je njihova tajna?


Majka i dijete (foto: cure.ba)

Ono ste što jedete. Dakle, prva je i najvažnija stvar u prehrani. Iako zaposlene mame nemaju previše vremena za minimalno pet obroka na dan, koliko je preporučljivo, najvažniji je ipak doručak. Svako jutro pojedite cjelovite žitarice ili suho voće. Zasitit će vas i nećete biti jako gladni tijekom dana.

Također ubrzava metabolizam pa će se vaši kilogrami lakše topiti. Jedite više voća i povrća, a manje ugljikohidrata i brze hrane. Počnete li se zdravije hraniti, vaše će tijelo izgubiti loše masti koje ga čine starijim. Nećete samo izgledati mršavije i ljepše, već ćete biti sretniji i zdraviji.

Uvijek izdvojite par minuta za sebe. Uz posao i obitelj, zaposlene žene nemaju vremena za meditiranje ili teretane. Međutim, uvijek možete izdvojiti desetak minuta i prošetati ili se opustiti uz dobru knjigu. Ovakvo opuštanje minimalno svaki drugi dan, smanjit će udio stresa u vašem životu koji vas čini starijima.

Potrebno je misliti na unutarnju ljepotu, no sigurno ćete se osjećati još bolje ukoliko si barem jednom tjedno priuštite opuštajuću kupku ili ugodnu masažu. Međutim, ukoliko nemate vremena ni za to, samo uz malo maskare i ruža osjetit ćete promjenu i biti zadovoljniji.

Stvar je u organizaciji. Naime, ne morate imati mnogo slobodnog vremena da biste sve stigli. Uz malo dobre organizacije i planiranja dovest ćete svoj raspored i život u red. Neki trikovi koji bi vam mogli pomoći su sljedeći. Ukoliko vaša kosa zahtjeva previše, ošišajte je na duljinu koja je lakša za održavanje. Tako ćete manje vremena gubiti na pranje i uređivanje kose, a ujedno ćete imati više vremena za sebe.

Za prvu pomoć sa sobom uvijek nosite klasični ruž za usne i crnu maskaru. Svaki put kada vam padne energija, šminka će vam nakratko popraviti raspoloženje.

Koristite noćne kreme kako bi vaše lice ujutro izgledalo svježije, a ujedno ćete se probuditi s osmijehom. Jer najljepši ste ipak kad ste zadovoljni i sretni.

zanosna.com

Komentari

komentara