Ljepota

Uz domaće sastojke – Banana i jaje za oporavak oštećene kose

Napisao admin

Oštećena kosa ima brojne simptome. Grubost, rascvjetale završetke i usporen rast kose.


Kosa (Foto: cure.ba)

Kosa obično postaje oštećen kada ne dobija dovoljno hrane ili kada je izložena štetnim elementima kao što je zagađenje, prašina i zrak. Najbolji način za popravak oštećene kose je da je njegujete na prirodan način. Postoje mnogi domaći lijekovi za kosu koji vam u tome mogu pomoći. Evo nekoliko njih…

Piskavica i skuta

Potopite dvije kašike sjemena piskavice u vodi preko noći. Sljedećeg jutra, sameljite sjeme piskavice s malo vode, a zatim pomiješajte sa dvije kašike skute. U smjesu dodajte jednu kašiku maslinovog ulje. Miješajte sve dok se sastojci ravnomjerno ne pomiješaju. Primijenite ovu masku za kosu od korijena do vrha i pričekajte 20 minuta. Zatim isperite kosu mlakom vodom i blagim šamponom.

Jogurt i med

Uzmite tri dana star jogurt i dodajte jednu kašiku meda u njega. Masirajte vašu kosu s toplim kokosovim uljem i ostavite do jutra. Sljedećeg jutra, primijenite masku od jogurta i meda na kosu i pričekajte 10 minuta. Nakon toga isperite kosu sa vodom i dobit ćete glatku i nježnu kosu.

Majoneza i avokado

Zgnječite pola avokada i pomiješajte s dvije kašike majoneze. Avokado ima puno dobrih masti koje će učiniti vašu kosu zdravom i nježnom. Majoneza pomaže u vlaženju kose i čini je mekanom. Primijenite masku za kosu i ostavite 10 minuta. Isperite mlakom vodom.

Banana i jaje

Zgnječite jednu bananu sa kašikom i razbijte dva bjelanca. Primijenite ovu masku za kosu pomno na svaki pramen kose. Ukoliko imate perut, možete dodati malo limuna. Ostavite masku na kosi 10 minuta i isperite s prirodnim šamponom.

ljepota.ba

Komentari

komentara