Ljepota

Bogate vitaminom E – Napravite sami ove super maske za lice

Napisao admin

Vitamin E je poznat po svom anti-aging djelovanju.


Maska za lice (foto: cure.ba)

Domaće maske sa vitaminom E za lice će vam pomoći da spriječite i izliječite male fine linije, bore i ožiljke. Vitamin E maske za lice će vam pomoći da revitalizirate vašu kožu i dobijete zdravu, svježu i blistavu kožu. Vitamin E se može pronaći u svim hranjivim uljima kao što je maslinovo ulje, ulje koštica marelice i avokada. Dakle, za najbolje rezultate, možete ih masirati izravno na vaše lice ili možete koristit bilo koje od tih ulja kao osnovni sastojak za masku.

Kivi maska

Kivi je bogat izvor vitamina E. Kivi će također djelovati kao sredstvo za čišćenje, a to će vam pomoći u uklanjanju viška ulja sa vašeg lica. Pomiješajte jedno žumance i jednu kašiku soka kivija sa jednom kašikom maslinovog ulja. Izmiješajte dobro i nanesite na lice. Ostavite masku oko 10 do 15 minuta, a zatim je obrišite i operite.

Banana maska

Banana je bogata cinkom, željezom, magnezijem, kalijem, vitaminima A, B i E. Banana u kombinaciji s vodom može vam dati sve prednosti anti-aging maske. Pomiješajte pire od banane, dvije kašike zobenih pahuljica i jednu kašiku ružine vode. Nanesite na lice i ostavite oko 15 do 20 minuta. Isperite masku mlakom vodom.

Mango maska

Mango je dobar izvor vitamina E. Da bi dobili masku za lice od manga, pomiješajte jednu kašiku ulja pšeničnih klica, 1/4 svježeg manga i jednom kašičicom zobi. Pomiješajte ovo dobro i nanesite na lice. Ostavite 20 minuta i isperite. Učinite to jednom u sedam dana i dobit ćete kožu bez bora. Mango maska će čuvati vašu kožu zdravom i lijepom.

Maska od meda

Pomiješajte 1 kašiku meda s ½ kašičice ulja vitamina E ili dodajte jednu kapsulu vitamina E. Nanesite ovu smjesu na lice i držite 20-30 minuta. Isperite masku uz masiranje u kružnim pokretima. Ova maska je izvrsna za dobivanje mekane i mladenačke kože.

Avokado maska

Avokado sadrži vitamine A, C, B i K. Za pripremu avokado maske za lice, pomiješajte 1/2 pirea od avokada s dvije kašike vruće vode i jednom kašikom meda. Primijenite ovu masku na lice i ostavite 10 minuta i isperite.

ljepota.ba

Komentari

komentara