Ljepota

Nema efekta šminke – Estetski tattoo – Prirodno i diskretno rješenje za trajno iscrtavanje obrva, kapaka i usana (FOTO)

Napisao admin

Trajna šminka obrva koja podrazumijeva dvije tamne i popunjene linije na mjestu obrva polako odlazi u zaborav. Korak naprijed u rješavanju ovog problema napravljen je relativno skoro, prije nepune tri godine, pronalaskom tehnike i tehnologije za iscrtavanje tankih dlacica koje se ne razlivaju u koži lica.


Estetski tattoo (foto: facebook)

Japanska metoda iscrtavanja obrva čiji je autor Branko Babic je napravila revoluciju. Rezultat je potpuno prirodni izgled dlačica koje se crtaju u prirodnom smjeru prirodnog rasta dlačica.

Poslije japanske metode usavršavanje nije izostalo pa je tako iz japanske tehnike iznikla MDC metoda pa zatim i 3D hiper realizam eyebrows tehnika. MDC tehnikom otvorena je mogućnost za 50% tanje i gušće dlačice u odnosu na japansku metodu a sa 3d tehnikom sada je moguće dobiti hiper realisticnu dlačicu koja čak simulira i odsjaj prirodne dlačce.

Tajna je u povlačenju dijve ekstremno tanke i paralelne dlačice na razmaku od desetog dijela milimetra. Rezultat ove metode je taj sto vam autor ove metode garantuje da vas za obrve niko nece pitati kada ste ih crtali. U iscrtavanju oblika se takođe otislo korak dalje i oblik se formira prema licu i karakteru. Trendovi koji diktiraju visinu ili debljinu obrva ne dolaze u obzir jer se trendovi mijenjaju mnogo brze nego što traju obrve iscrtane navedenim metodama.

O trajnosti boje skoro da nema smisla govoriti jer je to potpuno individualno. Pigment koji se aplikuje u epiderm se vezuje za ćelije tog sloja kože i traje upravo toliko koliko i same ćelije. Kod problematične kože one se obnavljaju mnogo brže a tu su i spoljašnji uticaji kao sto su sunce, razni abrazivni tretmani lica, kreme sa aktivnim sastojcima itd… u prosjeku dovoljno je jednom na godinu dana samo osvježiti boju i na taj način im produziti intezitet boje na novih godinu.

Ukoliko ste zainteresovani više informacija potražite na:

Facebook stranici OVDJE  Facebook profilu OVDJE  i web stranici OVDJE.

 

cure.ba

Komentari

komentara