Ljepota

Čudnovato rješenje – Prednosti korištenja seruma za kosu

Napisao admin

Serumi za kosu se smatraju čudnovatim rješenjem za suhu, grubu i neposlušnu kosu. Oni čine vašu kosu lakom za rukovanje, glatkom i svilenkastom. Serumi sadrže silicij, koji reflektira svjetlost, što čini da vaša kosa izgleda sjajna. Serum također štiti kosu od štetnih elemenata kao što je oštra sunčeva svjetlost, vlaga i zagađenje. Serum daje vašoj kosi izgled zdrave kose.


Kosa (Foto: cure.ba)

Međutim, ove serume morate primjenjivati uz određene savjete, jer oni također mogu učiniti da kosa bude masna. Serumi za kosu trebaju se primjenjivati na mokru kosu za najbolje rezultate. U nastavku pogledajte da li su serumi štetni za vašu kosu i koje su njihove prednosti.

Sjaj

Serumi za kosu daju vašoj kosi sjajan izgled. Suha, neposlušna i gruba kosa je prokletstvo za neke žene. Serumi će vašu kosu učiniti lakom za rukovanje i sjajnom, te joj pružiti zdrav sjaj. Oni daju živost kosi i lako uklanjaju zamršene krajeve.

Šteta

Pojedinačni pramenovi su zaštićeni od oštećenja primjenom seruma. Oni učinkovito štite kosu od štetnih učinaka styling alata, zagađenja, prašine i vlage. Dakle, serumi za kosu štite kosu od suhoće i grubosti zbog izlaganja štetnim faktorima.

UV zaštita

Neki serumi za kosu sadrže UV zaštitnu formulu. Stalna izloženost suncu uzrokuje oštećenje kose. UV zaštita u serumu štiti kosu od oštećenja.

Regenerator

Serumi za kosu djeluju kao dobar regenerator za kosu. Umjesto da koristite ulje koje čini kosu masnom, možete koristiti serume.

Styling alati

Peglanje, uvijanje i izloženost toploti izazvat će dugoročne štete na vašoj kosi. Ako primjenjujete serume na kosu prije styling alata, serum sprečava oštećenje kose zbog toplote. No, iako serumi imaju sljedeće prednosti, oni samo daju zdraviji izgled kosi. Ako želite imati, sjajnu i njegovanu kosu, jedite uravnoteženu hranu.

ljepota.ba

Komentari

komentara