Ljepota

Ljepota – 5 malo poznatih tajni upotrebe maslinovog ulja

Napisao admin

Ako ste gledali film “Moje grčko vjenčanje”, onda se sigurno sjećate i da je jedan od glavnih likova koristio sredstvo za čišćenje za skoro pa sve: od liječenja bubuljica do osipa.


Maslinovo ulje (foto: cure.ba)

Slično tome, možete koristiti i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Šalu na stranu i pogledajte pet najboljih načina na koje ekstra djevičansko maslinovo ulje možete koristiti u svrhe uljepšavanja.

Nanesite maslinovo ulje na našamponiranu kosu te je umotajte toplim peškirom. Nakon dvadeset minuta isperite. Vaša kosa nakon ovog tretmana postaje sjajna i glatka.

Kako biste omekšali kožu, u kupku dodajte par kapi ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Takođe, dobićete i odličan piling za tijelo ukoliko napravite pastu od ekstra djevičanskog maslinovog ulja, šećera i soli. I, na kraju, ekstra djevičansko maslinovo ulje možete koristiti i umjesto kreme ili pjene za depilaciju – vaše noge će izgledati ekstra svikenkasto i mekano.

Utrljajte ekstra djevičansko maslinovo ulje u suha i ispucala stopala prije spavanja i navucite čarape. Ovaj tretman će vam pomoći da preko noći omekšate kožu na stopalima.

Prilikom sledećeg kućnog manikira, potopite nokte u ekstra djevičansko maslinovo ulje na par minuta, kako bi oni bili čvrsti i zdravi. Ukoliko su vam nokti žuti, u maslinovo ulje dodajte svježi sok od limuna i istrljajte ih dobijenom smjesom.

Vrhovima prstiju zagrijte par kapi maslinovog ulja, nanesite ga na šminku (kako bi ona omekšala), a onda je jednostavno obrišite sa lica. Ekstra djevičansko maslinovo ulje možete koristiti umjesto noćne kreme onih dana kada vam je koža izrazito suha. Fini sloj ulja (koje je bogato antioksidantima i vitaminom E) hidratiziraće i izliječiti vašu kožu dok spavate. Malinovo ulje vam može pomoći i da se izborite sa natečenim očima – ujutro nanesite malu kap ulja ispod očiju i to je to.

Nanesite malo maslinovog ulja na usne kada izlazite vani po hladnom vremenu. Već su ispucale? Napravite pastu od šećera i maslinovog ulja koja će poslužiti kao odličan piling za usne. (Nanesite malo na četkicu za zube i nježno prelazite preko usana).

metro-portal

Komentari

komentara