Ljepota

KAKO NA NAJBOLJI NAČIN NJEGOVATI MASNU KOŽU LICA?

Napisao H. H.

Nasna koža lica problematična je zbog nekoliko faktora. Proširene pore, pojačano lučenje sebuma i osjećaj ”masnoće” na licu, uz dodatnu pojavu prištića dosta su teški za njegovati, ali rješenje uvijek postoji.

Dnevna njega masne kože trebala bi biti bazirana na losionima koji u sebi imaju antibakterijski učinak, a svakako neka vam postane svojevrsna rutina svakih četiri dana raditi piling lica.

Studio shot of young beautiful woman on white background. Professional make up. Getty Images
Česta pogreška je korištenje više proizvoda na alkoholnoj bazi, ali to svakako izbjegavajte jer je upravo to razlog zbog kojeg se koža počinje dodatno mastiti. Kada je u pitanju dekorativna kozmetika, izbjegavajte previše matirajućih proizvoda jer začepljuju pore te se počinje pojačano lučiti sebum što rezultira nastankom prištića, au težim slučajevima i akni.

Mineralni puderi idealna su opcija, a također treba staviti i naglasak na dobru podlogu za šminku koja će stvoriti određenu barijeru između samih pudera i korektora i masne kože. Upravo iz tog razloga će masna koža uživati u boosteru Mineral 89 zahvaljujući nemasnom finišu protiv masnog sjaja. Koristeći dvije kapi ujutro i navečer za njegu kože, booster možete koristiti i kao primer prije nanošenja make upa.

Njegova prednost je ne samo to što će na najbolji način hidratizirati kožu, nego uz dostatnu hidrataciju neće začepiti pore i potaknuti povećano lučenje sebuma,piše Gloria

Komentari

komentara