Ljepota

S dolaskom proljetnih vrućina – 3 moćna rješenja protiv pretjeranog znojenja

Napisao admin

S dolaskom proljetnih vrućina nemoguće je ne znojiti se više nego inače jer se tako tijelo oslobađa viška topline.


djevojka (foto:cure.ba)

Znojenje je normalna i zdrava pojava no ponekad nam može uzrokovati probleme i dovesti nas u neugodnu situaciju. Iako postoje kozmetički preparati koji efikasno sprečavaju neugodne mirise ponekad niti to nije dovoljno pa je potrebno iskoristiti blagodati prirode.

U borbi protiv pretjeranog znojenja prirodni priravci često su efikasniji od kozmetičkih preparata

1. Ulje crnog kima

Ulje dobijeno hladnim prešanjem indijskog crnog djelotvorno djeluje protiv bakterija i gljivičnih bolesti pri čemu pomaže kod pretjeranog znojenja.

Primjena: Nakon tuširanja ulje namažite po rukama od prstiju do ramena te naravno ispod pazuha.

2. Čaj od kadulje

Od ljekovitih materija kojima obiluje kadulja u borbi protiv znojenja jak učinak imaju njena žućkasto-zelena eterična ulja, smola i tanin. 

Čaj od kadulje – 1 čajnu kašiku listića kadulje prelijte sa šoljicom kipuće vode, ostavite da odstoji par minuta procijedite i popijte. Ovaj čaj djeluje kao prirodno sredstvo kod prekomjernog znojenja u danima puberteta a jedno je od najboljih sredstava protiv noćnog znojenja. Za vidljive rezultate čaj je potrebno piti dva nedjelje i to po litru čaja dnevno.

3. Jabučni ocat

Jabučni ocat djeluje kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno njime prebrišete pazuhe. Suvu krpu namočite jabučnim octom i prebrišite površine tijela na kojima se učestalo znojite.

Da biste spriječili znojenje stopala, dva do triput nedjeljno napravite kupku sa 2 litre tople vode i 75 ml jabučnog octa, stopala natapajte najmanje 15 minuta.

zadovoljna.hr

Komentari

komentara