Ljepota

GODINAMA SE BORILA SA AKNAMA NA LICU: Samo jednim potezom PRONAŠLA LIJEK za lice! OVO JE RECEPT!

Napisao H. H.

Problematična koža neprijatan je problem, u izraženijim slučajevima i vrlo bolan. Utiče i na psihu jer stvara stid i nelagodu, a s obzirom na to da se najčešće pojavljuje u osjetljivoj adolescentskoj dobi, uništava ionako krhko samopouzdanje mladih ljudi.

Britanka Rejčel Krauvel je jedna od bezbroj djevojaka koja se godinama borila sa ovim problemom. Sa 18 godina bila je pozvana da učestvuje na izboru ljepote, ali je odbila poziv zbog svoje problematične kože koja joj je stvarala nelagodu i sram.

Ipak, četiri godine kasnije, 22-godišnjakinja je konačno pobijedila ovaj problem i to promjenom ishrane. Njeno naporno i dugotrajno putovanje rezultiralo je čistom kožom, a Instagram profil na kojemu je prenosila faze oporavka svoje kože proširio se širom svijeta i mnogim mladim ljudima poslužio kao dobar za korišćenje i još bolja inspiracija.

I dok se mnoge djevojke i žene stide make-up free selfija, ona je uprkos teškom obliku akni koje je imala objavljivala fotografije svog lica gotovo svakodnevno.

Nakon dugotrajnog bezuspješnog korišćenja raznih medicinskih preparata, Rejčel je shvatila da je hrana koju konzumira osnovan uzrok problema. Izbacivši ugljene hidrate i šećer iz svoje ishrane, njena je koža doživjela preporod.

“Samo tri dana nakon što sam izbacila ugljene hidrate i šećere, a povećala unos zdravih masti, počela sam da primjećujem da mi na licu ne nastaju novi bubuljice i upale“ otkrila je devojka.

Započela je praktikovati vegansku ishranu, a lice je njegovala u minimalnoj mjeri, koristeći samo prirodne preparate.

Na fotografiji snimljenoj samo sedam nedjelja nakon promjene ishrane, njeno je lice vidljivo čistije i zdravije, a ožiljci koje su akne ostavile joj, kaže, ne smetaju. Njih takođe tretira prirodnim preparatima i svjesna je da mora proći još dosta vremena kako bi oni u potpunosti iščeznuli.

Komentari

komentara