Ljepota Video

Izgledajte mladalački – Savjeti za šminkanje i njegu kože žena zrelije dobi (Video)

Napisao admin

Lisa Eldridge, vizažistica slavnih i poznatih, postala je pravi hit na YouTube.


Šminkanje žene zrelije dobi (foto: blogspot)

Na svojoj stranici redovno daje savjete kako se pravilo našminkati. Ovaj video sa savjetima kako zablistati i vratiti sjaj zreloj koži, veoma je brzo postao omiljeni među ženama. U video je makeover napravila na 64-godišnjem modelu, Yvonne Ellis. Ciljana skupina tokom snimanja su bile žene iznad 50 godina. Lisa nam je pokazala kako postići mladelački ten te sakriti nepravilnosti.

Prvi korak je upotreba lagane i hidratantne podloge za lice koja će prekriti nepravilnosti, a da pritom ne upije u bore i na taj način ih istakne.

“Teška ili suha podloga uvući će se u bore i dodatno ih istaknuti, a vaše će lice učiniti još starijim”, kaže Lisa.

Njena preporuka je da ispod očiju ne nanosite puno korektora jer će izgledati presvijetlo, već samo u uglu oka. Samo na mjestima gdje su jako izražene mrlje ili ožiljci možete nanijeti nešto težu podlogu, odnosno korektor.

Za zrelu kožu najbolje je izabrati proizvode koji će je vlažiti i hraniti. Rumenilo treba nanositi u širokom krugu prema jagodicama, kako bi se izbjegla oštra linija, odnosno vidljiv prelaz.

Žene zrelije dobi trebaju na oči nanositi više šminke, ali oprezno. Sjenilo nanesite preko cijelog kapka, međutim izbjegavajte previše tople boje ukoliko je vaša kosa sijeda.

Takođe, treba pripaziti na prelaz i izbjegavati oštru liniju. Olovku za oči treba nanijeti i na donji i na gornji kapak, te crtu na kraju oka povući blago prema gore i svakako, nanijeti maskaru.

Za usne preporučuje mat ruževe svijetlijih nijansi, kako bi se postigao suptilniji izgled. Ukoliko je u pitanju večernji izlazak, slobodno nanesite ruž u malo jačoj boji, ali pripazite da ne bude preintenzivan i suh. Lisin video komentarisalo je preko 1.500 zadovoljnih korisnica, dok su neke mlađe komentarisale kako se zahvaljujući njemu manje boje starenja.

fenserka.com

Komentari

komentara