Ljepota

Uštedite novac – Domaće maske od limuna za masnu kožu lica

Napisao admin

Razmazite svoju masnu kožu sa ovim hranjivim i umirujućim domaćim receptima napravljenim sa limunom. Masna koža je među najgorim tipovima kože koju možete imati, jer može odrediti nastanak raznih bubuljica, prištića i mitesera, što je razlog zbog kojeg se mora držati pod kontrolom sa maskama za masnu kožu.


Limun (foto: cure.ba)

Iako možete pitati za ove tretmane u spa centrima, možete uštedjeti dosta vremena i novca ako ih pripremite same u udobnosti svoga doma. Najučinkovitije maske za masnu kožu su one koje sadrže limun, jer limunov sok je najbolji mogući sastojak koji može zaustaviti pore da proizvode masnoću. Dakle, u slučaju da želite probati jednu od ovih maski, samo trebate naučiti kako da ih pripremite i onda ih koristite.

Najjednostavniji recept pripremanja maske za lice sa limunom uključuje miješanje jednakih dijelova vode i limunovog soka. Da biste nanijele mješavinu na lice, možete koristiti loptice vate i tapkajući prekrijte sva područja kože koja su problematična. U slučaju da vas mješavina „ujede“, isperite lice vodom nakon sto završite tretman.

maske od limunaOsim toga, ne zaboravite da hidratizirate lice poslije tretmana svakako, jer limun može previše isušiti kožu, što uopšte nije poželjno. S druge strane, limunov sok zaista može učiniti čuda za vašu kožu, u slučaju da imate masni tip kože. Limunova limunska kiselina ima sposobnost razbijanja masnih molekula i čisti gornje slojeve kože ostavljajući kožu mekom i glatkom.

Razlog zbog kojeg limunov sok možemo naći u toliko mnogo različitih kozmetičkih proizvoda je taj što on može funkcionisati kao adstringent( skuplja, vezuje tkivo). Međutim, sok se može koristiti sam, a ne nužno u kombinaciji sa drugim sastojcima. Stoga, ako želite iskoristiti prednosti koje nudi, možete jednostavno iscijediti sok iz limuna direktno na lice.

Ako želite probati malo složenije maske za lice sa limunom, možete pokušati sa jednom napravljenom od pola limuna i 175 ml mlijeka. Mješavinu treba masirati na lice sve dok je koža ne upije. Dok limun u ovoj maski ima sposobnost razbijanja masti u koži, mlijeko u njoj može lako hidratizirati i smiriti vašu kožu lica.

Zbog toga, koristeći ovu masku za lice, možete jednostavno očistiti kožu i hidratizirati je u isto vrijeme. Ipak, kada koristite maske za lice na bazi limonovog soka, uvijek biste trebale izbjegavati nanositi ih blizu očiju, jer mogu da „ujedu“ stvarno jako. Osim toga, ne biste ih trebale koristiti pretjerano, jer mogu previše isušiti kožu.

U slučaju da smatrate da korištenje samog limuna može biti previše, pokušajte mješanje soka sa medom, još jednim sjajnim prirodnim proizvodom koji se koristi u mnogo kozmetike i koji koriste mnogi kozmetički ovisnici. Sok pola limuna i ne više od 35 ml meda može učiniti čuda za vašu kožu. Ostavite masku na licu najmanje 20 minuta, isperite sa toplom vodom i budite svjedok sjajnog učinka. Nećete nikada poželjeti probati neki drugi kozmetički proizvod!

malezensketeme.com

Komentari

komentara