Ljepota

Kako da savršeno nanesete ajlajner?

Napisao H. H.

izvučen ajlajner je i dalje veoma popularan. Ipak, mnogi od nas se još uvijek muče s izvlačenjem savršene linije. Meni je trebao dosta vremena da shvatim gdje griješim i da ispravim te greške. Danas ću vam pokazati kako da izvučete savršenu liniju ajlajnerom. Ako želite saznati kako, nastavite čitati.

1. Ne počinjite sa debelom linijom

1

Nije baš jednostavno izvući savršenu liniju i najbolje je početi sa tankom linijom. Nakon što izvučete savršenu tanku liniju, možete je postupno nadograđivati dok ne dobijete debljinu koju želite. Ako počnete s debelom linijom bit će vam zaista teško ispraviti bilo kakve greške u nanošenju.

2. Neka ugao ne bude ni previsok ni premalen

Kad crtate liniju, najlakši način da pogodite pravi ugao jeste da pratite liniju donjih trepavica. Ako odete ispod te linije vaše oči će izgledati spušteno i maleno. Ako je ugao previsok, dobit ćete vještački i nimalo atraktivan izgled.

3. Ne spajajte ajlajner s tamnim sjenkama

3

Linija ajlajnera je dosta atraktivna i na predivan način ističe oči. Ipak, kad se poigravate tamnim sjenkama uz ajlajner vaše oči izgledat će kao tamni pečati koji sežu sve do obrva. Kad god želite izvući liniju ajlajnerom, koristite svjetle sjenke ili sjenke u boji kože. Da bi bolje shvatili o čemu se ovdje radi, probajte spojiti ajlajner sa svjetlim sjenkama na jednom oku i tamnim sjenkama na drugom. Vidjet ćete o čemu govorim.

4. Zaustavite se na pravom mjestu

Ne izvlačite ajlajner previše, skoro do obrva. Neka linija završava kod pregiba kapka. To je najdalja tačka do koje bi vaš ajlajner trebao ići. Sve što precrtae preko te linije neće izgledati previše lijepo.

5. Koristite ajlajnere u olovci ili gelu ako niste baš vješti u izvlačenju linije

5

Lično smatram da je linija ajlajnera najljepša kad se koristi tekući ajlajner. Međutim, kad koristite tekući ajlajner zaista je teže ispraviti greške u nanošenju. Da bi to izbjegli, probajte koristiti ajlajnere u olovci i gelu u početku i kad se na njih naviknete probajte sa tekućim ajlajnerom.

6. Koristite karticu ili kalup za izvlačenje linije

Potrebno je dosta prakse da bi savršeno nanijeli šminku. Možete koristiti karticu ili ljepljivu traku prilikom nanošenja šminke da bi vam bilo lakše izvući savršenu liniju. Na taj način ćete izbjeći greške i sačuvati vrijeme.

7. Korektorom popravite greške 

Nakon što izvučete liniju ajlajnerom, uzmite korektor u boji kože i ispravite bilo kakve greške. Korektor vam također može pomoći i ako ne uspijete izvući oštar kraj linije. Pobrinite se da dobro izblendate korektor da bi izbjegli neuredan izgled.

8. Izblendajte ajlajner za mekši izgled

Ako nakon nebrojenih tutorijala i dalje imate poteškoća s izvlačenjem savršene linije ajlajnerom, nanesite ajlajner u gelu i onda liniju lagano izblendajte. Taj izgled ne zahtijeva precizno izvučenu liniju i tako vam je lakše nanijeti ajlajner. Ovo je također dobar način za nanošenje ajlajnera kada nemate puno vremena za šminkanje.

9. Eksperimentirajte dok ne shvatite šta vam najbolje stoji

Nijedno pravilo nije univerzalno u šminkanju. Isti stil može izgledati potpuno različito na različitim ljudima. Među raznim oblicima linije ajlajnera trebate pronaći onu koja vama najbolje pristaje, uzimajući u obzir oblik očiju, razmak izmešu očiju, i veličinu očiju.

 

Komentari

komentara