Ljepota

Evo kako da postignete najbolji efekat – Prekrijte sijede i revitalizujte svoju prirodnu boju kod kuće

Napisao admin

Probajte da prekrijte sijede i revitalizujte svoju prirodnu boju kod kuće – lako je, a možete da uštedite novac koji biste dali na salon za nešto drugo. Evo kako da postignete najbolji efekat.


farbanje (foto:cure.ba)

Kolorista Rick Wellman iz jednog čuvenog salona i spa centa u New Yorku dao je svoje savjete kako se osloboditi sijedih.  

On preporučuje da se koriste dvije različite trajne farbe: tamno braon za sijedi korijen kose i bogata mahagoni za cijelu dužinu preostale kose, penosi Smedia. “Za gustu kosu, najbolji izbor su boje u pjeni,” preporučuje on.  

Zašto dvije boje? Nanošenje braon boje od korjena do vrhova kose može da stvori ozbiljan, monotoni efekat, a mahagoni ili druga boja koja sadrži nijansu crvene može da rezultira u pink mrljama. U kombinaciji, međutim, ove dvije boje prekrivaju sijede i stvaraju živahnu nijansu sa suptilnim prelazom.  

Korak 1.  

Pomiješajte braon boju i nanesite je četkom na korijen, počevši od oblasti gdje imate najviše sijedih.  

Korak 2.  

Dok čekate da se farba primi, pošpricajte kokosovo ulje duž ostatka kose. To će zaštititi suhe krajeve i pomoći da boja bolje klizi kroz gustu ili oštećenu i slamastu kosu.  

Korak 3.  

Poslije 15 minuta, istisnite mahagoni boju u ruke i rasporedite je od sredine dužine do krajeva. Sačekajte još 15 minuta, pa isperite.  

Održavanje: Za šest nedjelja popravite samo sijede na korjenu tamno braon nijansom. Za 12 nedjelja možete da ponovite cio proces.

vijesti.ba

Komentari

komentara