Ljepota

Mješavina 2 sastojka iz kuhinje vraća kosi prirodnu boji i briše sijede!

Napisao H. H.

Ukoliko su vam počele sijede i želite ih otkriti,okrenite se prirodnim sastojcima jer će vam i oni biti od pomoći.

Potrebni sastojci:

  • 3 kašike svježeg limunovog soka
  • 50 ml kokosovog ulja

Priprema je vrlo jednostavna, sve što trebatte uraditi jeste da iscijedite limun i dodaje kokosovo ulje, a nakon toga dobro promješajte, smjesu nanesite na tjeme, ostavite tako da stoji sat vremena.

Nakon toga operite kosu kao i inače,na taj način će te smanjiti vidljivost sijedih, a ovi sastojci su jako zdravi za vašu kosu.

Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja,  odlično je u kozmetičke svrhe te se često koristi u njegova primjena za kožu, kosu zube, pored toga limun je pun vitamina C i djeluje kao antioksidans.

 

Sijeda kosa rijetko se javlja kod žena u dvadesetim i tridesetim godinama, pa je sasvim normalna činjenica što žene ostanu zapanjene kada u ovako ranom periodu primijete prve bijele vlasi. Nažalost, ovo se dešava sve češće, a razloga je nekoliko.

Image result for sjeda kosa

Prije svega treba da znate da kosa sijedi uslijed nedostatka melanina, to je pigment koji se nalazi u folikuli dlake, objasnio je profesor dermatologije Geri Goldenberg. Folikuli i dalje imaju normalnu količnu melanocita, ćelija koje sačinjavaju pigment, ali one vremenom prestaju da obavljaju svoju funkciju, pa kosa postaje sivkasta ili bijela. Genetika ima značajnu ulogu. Ako su vam roditelji rano osijedili, velika je vjerovatnoća da ćete i vi, kaže dermatolog Joshua Zeichner. Ali, ako niko od vašh predaka nije osijedio prije vremena, moguće je da vi sijedije iz sljedećih:

Komentari

komentara