Ljepota

Najbolji izgled – Trikovi u šminkanju za plavuše

Napisao admin

Izabrati najbolji izgled za plavu kosu uopšte nije lako, posebno kada uzmemo u obzir koliko nijansi plave kose postoji.


šminkanje (foto:cure.ba)

Boja očiju i tena 

Prvi bjuti savjet za plavuše glasi da nikako ne smiju zaboraviti na boju očiju i tena. To je osnova za sve dalje. 

Rumenilo 

Ukoliko zaista želite taj osunčani ten koji će trajati čitav dan, onda izaberite rumenilo boje breskve. Ovakvo rumenilo pristaje svakoj nijansi plave kose, a jedan je od rijetkih šminkerskih savjeta koji može da se primjenjuje tokom čitave godine. 

Izbjegavajte pastelne boje 

Pastelne boje mogu izazvati kontraefekat, tako da lako možete dobiti krajnje anemičan izgled. Plus, ovakve boje brzo izblijede. Slobodno se odvažite i koristite jače boje. 

Ljetno plava kosa – ako je vaša kosa morsko plava, onda koristite tople boje kao što su bakarna i bronzana. One će se zaista uklopiti u vašu boju kose. 

Zlatno plava kosa – ako vaša boja kose odiše glamurom starog Holivuda, opredijelite se za breskvu i pink nijanse. Slobodno više koristite ove tonove, jer imate boju kose koja ovo može da isprati. Izbjegavajte samo pastelne nijanse ovih boja. 

Platinasto plava – bijela kosa je kao papir za eksperimentisanje. Oslobodite se i koristite plave i srebrne tonove. Budući da je vaša kosa platinasta imate tu slobodu da se igrate jarkim tonovima bez problema. 

Naglasite usne 

Plavuše mogu da se poigravaju različitim nijansama karmina. Uglavnom neće pogriješiti, ali najsigurniji izbog za svaku nijansu plave kose jeste crveni karmin.

B92

Komentari

komentara