Ljepota

Savjeti – Izrastak na kosi

Napisao admin

Svaka osoba koja se odluči na farbanje svjesna je činjenice kako će svaki mjesec morat voditi računa o farbanju izrasta. Tu se naravno misli na sve one osobe koje se umjesto pramenova odluče na bojanje cijele kose.


Žena (Foto: Cure.ba)

Potrebno je istaknuti kako pojava izrasta na glavi ovisi o više faktora, pa u skladu s tim ne pojavljuje se kod svakog jednakom brzinom. Prije svega treba uzeti u obzir činjenicu kako pojava izrasta ovisi o tome koliko vam brzo raste kosa.

Na temelju dosadašnjih istraživanja pokazalo se kako u prosjeku raste do 1 cm kose u mjesec dana. Osim brzine rasta kose ne smije se izuzeti ni sama boja. Naravno da nije isto kada se na kosu nanosi platinasto plava i smeđa boja. Isto tako se ne smije zanemariti da nije isto kada svijetlu boju nanosite na tamnu podlogu.

Dakle ako osoba ima prirodno tamnu boju kose i želi se farbati u plavu boju, normalno je kako će se izrast kod takve osobe puno prije pojaviti, a samim time će biti puno vidljiviji nego da se radilo o farbanju osobe koja inače ima svijetlu boju kose.

U slučaju da vas izrast malo previše opterećuje postoji nekoliko dobrih ideja koje bi vam mogle pomoći kako da izrast učinite što manje vidljivim. Prije svega potrebno je koristiti šampon za suho pranje kose koji će pomoći da sakrijete svoj izrast.

Pokušajte ne nositi razdjeljak. Bilo bi dobro češće mijenjati način na koji se češljate, pa u skladu s tim i premještati kosu malo više na stranu. Pokušajte dodati malo više volumena s kojim ćete dobiti lijepu frizuru, a izrast neće biti toliko upadljiv.

Postoji još jedno rješenje koje bi vam isto tako moglo pomoći. Sigurno u svom ormariću u kupaoni imate barem jednu traku, maramu, ili možda rajf. Nađite nešto od toga i kada vam je izarst itekako vidljiv, a još ne planirate frizeru, stavite neki od modnih dodataka i zakamuflirajte se.

savjetnica.com

Komentari

komentara