Ljepota

3 najbolja savjeta vrhunskih stručnjaka – Riješite se akni

Napisao admin

Stres i neadekvatna ishrana često mogu ostaviti tragove na koži u vidu akni. Međutim, vrijeme je da uzvratite udarac! Donosimo tri najbolja savjeta vrhunskih stručnjaka.


Akne (Foto: Cure.ba)

Čaj od kamilice

Ovaj čudesni čaj sprečava upalne procese koji se povezuju sa nastankom akni i bubuljica. Napravite veoma jak čaj (ubacite do šest kesica u litru vode), ohladite ga i pomoću tufera ga nanosite na lice (odnosno akne) dva puta dnevno. Preporučuje se da ga držite u frižideru, ne duže od dva dana.

Izbjegavajte šminkanje

Vjerovatno ćete željeti da pomoću korektora ili pudera sakrijete akne i crvenilo, ali stručnjaci preporučuju da pažnju sa njih skrenete na drugi način te da ne koristite ove kozmetičke proizvode. Kako? Istaknite oči pomoću sjenke ili vještačkih trepavica te će svi obraćati pažnju na vaše oči.

Maska od jogurta

Kada je vaša koža suha, iritirana, upaljena, ima crvenilo ili su pore zapušene, stručnjaci savjetuju da na zahvaćeno područje nanesete tanak sloj punomasnog jogurta i da ostavite da se osuši. Nakon toga lice isperite hladnom vodom. Ovaj metod je veoma djelotvoran i smiruje i najgore vrste crvenila i iritacije.

cure.ba

Komentari

komentara