Ljepota

Ne biste vjerovali šta sve parfem može – Izaberite idealan parfem za izlazak, romantično veče ili posao

Napisao admin

Parfemi 
jačaju libido i bude strasti, a neki od njih čak podstiču koncentraciju, smanjuju bol, “podižu” raspoloženje i daju nam više energije.


Parfem (foto: cure.ba)

Za izlazak u grad birajte cvjetne parfeme

Ako idete na zabavu gdje ćete upoznati nove ljude, stavite cvjetni parfem koji sadrži mirise irisa, jasmina ili đurđevka, jer ćete djelovati ljubaznije i pristupačnije. Bićete zvijezda u društvu ako izaberete parfeme s tzv. prijateljskim cvjetnim notama – note žute tigraste orhideje i trešnje.

Romantični mirisi koji bude strasti

Ako provodite noć u intimnijem društvu udvoje ili se spremate za romantični sastanak, stavite parfem s vanilom. “Mošus i vanila u mozgu stvaraju osjećaj opuštenosti i povećavaju seksualnu želju, a podjednako djeluju i na muškarce i na žene,” kaže neurolog Alan Hirsch.

Mirisi koji podižu raspoloženje i energiju

Da biste što lakše preživjeli dan na poslu prepun dosadnih sastanaka, raspoloženje podignite citrusima. Isto tako pomažu i parfemi s notom peperminta. Istraživanja američkog Smell and Taste Fundationa pokazala su da su osobe koje su osjećale miris peperminta sve dnevne aktivnosti obavljale brže i bolje, a energetski stimulišu još i mirisi s notama bergamota, zelene jabuke, mandarine i pomorandže, piše 24sata.rs.

Samopouzdanje podižu mirisi ruže, cimeta ili cedra

Prije razgovora za posao ili važnog sastanka podignite samopozudanje parfemima s geranijumom, ružom i sandalovinom. Za ostavljanje što boljeg utiska, stručnjaci se slažu da nema jedinstvene formule. Ipak, to ćete najlakše postoći i citrusnim mirisima kao što je bergamot, mirisnim začinima poput cimeta, a tu su i note cedra zahvaljujući kojima djelujete vještiji u onom što radite.

Uz miris grejpa ili limuna lakše nestaju suvišni kilogrami

Osim povećanja energije, miris peperminta je odličan za suzbijanje gladi, a bilo koja vrsta nane će imati sličan učinak. I miris grejpa ili limuna daće vašem tijelu signale da ste siti, pa ako planirate dijetu poslije praznika, nanosite takve parfeme. Pomažu da ostanete fokusirani i aktivni, pa od dijete nećete tako lako odustati.

cure.ba

Komentari

komentara