Ljepota

Savjeti zlata vrijedni – Brzinska kućna rješenja za njegu kose

Napisao admin

Koristite ove male savjete za njegovanje proizvodima koje sigurno imate kod kuće.


Lijepa kosa (foto: cure.ba)

Ne samo da ćete kosi priuštiti prijeko potrebnu njegu, opustiti se i napuniti baterije malim spa ritualima nego ćete i zaobići opasne kemikalije i konzervanse koji se kriju u mnogim kozmetičkim proizvodima.

* Ako je vaša kosa suha, oštećena i beživotna, potrebna vam je snaga majoneza! Majonez nanesite na cijelu dužinu kose, pokrijte je kapom za tuširanje i ostavite neka djeluje 20-ak minuta. Ova maska će se pobrinuti za zadržavanje vlage u kosi. Isperite je vodom i kosu našamponirajte, kao i inače.

* Možete sanirati ispucale krajeve kose ako na njih nanesete malo kokosovog ulja. Kosu zatim tretirajte šamponom, kao što to inače radite.

* Ako želite istaknuti svijetle pramenove, a posjeta frizeru nije opcija, posegnite za čajem od kamilice. Skuhajte ga, ohladite tako da bude skoro mlak i njime nakvasite kosu. Pričekajte 15 minuta pa isperite vodom. S druge strane, brinete mogu svoju boju istaknuti crnim čajem. Crvenokose dame mogu skuhaju čaj od malina.

* Maslinovo ulje rješava problem prhuti. Ovakvo stanje često nastaje zbog suhe i ljuskave kože. Masaža tjemena blago zagrijanim uljem hrani kožu, i pomaže kod perutanja. Jednom tjedno maslinovo ulje nanesite kao regenerator, umasirajte i isperite. Po potrebi, možete ga koristiti i češće, piše Ordinacija.hr.

cure.ba

Komentari

komentara