Ljepota

Savjeti – Kako nositi narandžasti karmin?

Napisao admin

Budući da je u posljednje vrijeme posebno drag poznatim damama, za narandžasti karmin sve češće se odlučuju i "obične" djevojke. Ako i vi želite ispratiti ovaj trend, donosimo vam nekoliko savjeta uz koje će vam narandžasta boja pristajati savršeno.


Narandžasti karmin (foto: cure.ba)

Izaberite pravu nijansu – Da bi vam narandžasti karmin pristajao savršeno važno je da izaberete pravu nijansu. Ako imate taman ten, vama će pristajati gotovo svaka nijansa narandžaste. Ako imate svijetlu put odlučite se za narandžastu koja sadrži hladnije tonove. Plavušama će najbolje pristajati karmin boje breskve, dok će crvenokosim djevojkama najbolje pristajati jarko narandžasti karmin.

Savršen ten – Prije nego što nanesete karmin vaš ten mora biti savršen. Narandžasta boja neće pristajati uz crvenilo i nesavršenosti. Stoga ten ujednačite tečnim puderom, te nesavršenosti prekrijte korektorom.

Rumenilo – Uz narandžasti karmin neće pristajati narandžasto ili crvenkasto rumenilo. Stoga se odlučite za smeđe ili gotovo nevidljivo blijedoružičasto rumenilo.

Mat karmin – Najbolje je da se odlučite za mat teksturu narandžastog karmina. Ako volite sjajne nijanse, nakon karmina na usne možete nanijeti sjaj. No, imajte na umu da će mat tekstura bolje prijanjati i bolje stajati.

Olovka – Kako biste karmin besprijekorno nanijeli najbolje je da usne uokvirite olovkom koja je iste nijanse kao karmin ili jednu nijansu svjetlija. Na ovaj način će vaš karmin biti postojaniji i neće se razlivati.

cure.ba

Komentari

komentara