Ljepota

Drastičan potez – Godinu dana nije se uređivala, šminkala ni depilirala (FOTO)

Napisao H. H.

U svijetu u kojem trendove diktiraju celebovi i Photoshop, jedna se majka iz Brooklinea u Massachusettsu odlučila na prilično drastičan potez.

Odlučila je odbaciti šminku, odrezati kosu, prestati se depilirati i odreći se shoppinga “krpica” čitavu godinu. “Nisam željela stajati pred zrcalom i imati živčani slom. Jednostavno nisam željela da se to i dalje događa”, ispričala je Phoebe Baker Hyde, prenosi CBS.

Osim toga, napomenula je da je nakon donošenja odluke često bila u nedoumici: “Ipak, osjećala sam da trebam naći način da se dobro osjećam. Jer mi ništa što sam stavljala na lice ili tijelo nije podizalo samopouzdanje”.

O svojem “preobražaju” Phoebe je napisala knjigu “The Beauty Experiment”, a pritom detaljno objašnjava da se odrekla svega: maskare, laka za kosu, sjajila za usne, pudera: “Bilo je ljudi koji nisu ni trepnuli, ali i onih koji su reagirali. A upravo mi je dinamika tih odnosa bila jako zanimljiva unutar posljednjih godinu dana”, objasnila je i dodala da joj je suprug čitavo vrijeme pružao podršku, ali i da su vodili nekoliko zanimljivih razgovora oko depilacije.

Na ovu ju je promjenu nagnalo rođenje kćeri. Željela je biti u stanju stati s njom pred zrcalo i samoj sebi reći da zajedno izgledaju odlično unatoč tome što je ona potpuno “nesređena”.

Phoebe ne smatra da bi sve žene trebale prestati nositi šminku, a priznaje da joj je jako nedostajao korektor za podočnjake. Još jedna od pozitivnih stvari ovog eksperimenta je, napominje, činjenica da je u godinu dana uštedjela gotovo 6000 kuna, a otkad je jednogodišnji period završen počela je ponovno koristiti grožđanu mast za usne i hidratantnu kremu: “Ovo sam ja i ako to nekome nije dovoljno, možda nisam ja ta u kojoj je problem”, zaključila je.

index.hr

Komentari

komentara