Ljepota

Godinama nije depilirala intimnu zonu: Kada je na kraju to uradila, zbog ovoga se GORKO pokajala!

Napisao A. K.

Neiskusna djevojka je odlučila da zbog stida od stranaca svoje prepone izdepilira u svom stanu, uz pomoć sestre. Vjerovala je da će biti u redu, ali će se zbog te odluke uvijek kajati.

Iskustvo je bilo strašno, a ona je na kraju odlučila da svoju priču podijeli sa čitaocima kako bi ženama pokazala koliko je pogrešno radiit ovakve stvari.

‘Otkako znam za sebe, mučim muku sa stidnim dlakama. Postojao je period u mom životu kada nisam mnogo obraćala pažnju na depilaciju bilo kog dijela tijela. Dešavalo se da dvije godine ne brijem dlake ispod pazuha jer sam bila okružena hipsterima i hipijima, tako da me i nije bilo blam da budem dlakava. Međutim, stidne dlake su nešto što je počelo i prije vremena da raste. Čak i prije nego što su grudi počele da mi rastu. Nikada nisam išla na depilaciju jer je skupa, a i nisam htjela da stranci gledaju moje intimne dijelove. I to je trajalo do moje 15. godine, imala sam na kraju prilično veliki žbun dole. Skraćivala sam to povremeno ukoliko bih išla na plažu i skidala se u kupaći.

Prije dvije godine odlučila sam da se depiliram u donjem dijelu. S obzirom da nisam htjela da dajem dosta novca u salonu, zamolila sam sestru da me izdepilira jer njoj uvijek sve ide od ruke, a i ima visoko samopouzdanje. Ona je predložila da za depilaciju koristimo trake sa voskom, ali su mi one iziritirale kožu kada sam ih ranije koristila. Umjesto traka, kupila sam komplet traka za skidanje jakih dlaka koji je morao da se podgrije u mikrotalasnoj prije upotrebe. Ne smeta mi kada mi izađe iritacija na licu od čupanja obrva voskom, ali za ovo nisam htjela da rizikujem. Moja sestra je stavila trake na moje prepone i povukla ih da bi skinula dlake.

Međutim, problem je nastao kada je krenula ka predjelu stidnih dlaka i kada je povukla traku, vrisnula sam. Mogu da vam se zakunem da je ovo najbolnije iskustvo koje sam do sada imala! Bol je bio neizdrživ i mislila sam da je to zbog te vrste voska. Najgore od svega je što se moje depiliranje dogodilo na Dan nezavisnosti (četvrti jul) tako da sam tokom proslave morala da pravim pauze od jela i druženja sa prijateljima kako bih legla, odmorila i oporavila moje prepone od fizičkog šoka koje su doživjele, a sebe oporavila od nervnog sloma!

Nikada više sama nisam radila depilaciju prepona, ni stidnih dlaka, ali sam odlučila da prevaziđem stid i odem u salon na depilaciju, kod ljudi koju su izučeni u tome.’

Blic.rs

Komentari

komentara