Ljepota

NE SKIDATE ŠMINKU PRIJE SPAVANJA? Niste ni svjesni kakvu štetu nanosite koži!

Napisao H. H.

Ukoliko ne čistite lice prije spavanja dolazi do starenja kože!

Ponekad nam se ne da jer smo umorne, pospane ili mislimo da nemamo baš toliko šminke na licu. Ponekad i ne stignemo, ali šminku prije spavanja moramo skinuti zbog nekoliko razloga.

1. Začepljenje pora

Puder, rumenilo, sjenilo i ostala šminka koju stavljamo na lice, začepljuje nam pore. Na lice se tokom dana ‘lijepi’ prljavština i nečistoda pa ako prije spavanja ne skinemo šminku, koža ne diše, pore su začepljene i koža je podložna stvaranju akni.

2. Koža brže stari

Upravo zbog nečistoće koja tijekom nodi koži onemoguduje disanje, sprječava se djelovanje kolagena i elastina koji su ključni za mladoliki izgled kože.

3. Crvenilo

Cjelodnevno nošenje šminke može uzrokovati alergijsku reakciju nakon koje koža postaje crvena i iziritirana. Vrlo je važno da skinemo i maskaru koja može uzrokovati crvenilo i iritaciju u očima. Čistoća lica sastavni je dio osnovne tjelesne higijene, stoga pazite na svoju kožu jer njezina ljepota i zdravlje ovise samo o vama. Zato ne zaboravite da je tek nakon čišdenja vaša koža spremna za spavanje. Omogudite vašoj koži da diše.

Komentari

komentara