Ljepota

Otkrivamo – Beauty tajne najljepših dama

Napisao admin

Kraljica Elizabeta, božica Afrodita i Kleopatra su neke od najljepših žena čija je ljepota ostala nezaboravna. Postoji nekoliko beauty tajni koje su korištene od strane tih lijepih žena.


Lijepa žena (foto. cure.ba)

1. Beauty tajna Marije, kraljice Škotske. 

Marija, kraljica Škotske važi kao jedna od najljepših dama u svijetu. Tajna njene ljepote je kupka s crvenim vinom. Crveno vino čini vašu kožu mlađom, mekanijom i svježijom. Da li ste ikada razmišljali o kupki sa crvenim vinom? Vjerovatno niste, ali je sada pravo vrijeme da to probate. Dakle, sljedeći put naspite čašu srvenog vina i u vašu kadu. 

2. Beauty tajna kraljice Elizabete. 

Kraljica Elizabeta, dama čija je ljepota cijenjena od mnogih obožavatelja je voljela maske od bjelanceta. Maska od bjelanceta je vrlo učinkovita u liječenju raznih kožnih problema. Maska tretira bubuljice i daje prekrasne rezultate u smanjenju crvenila uzrokovanog  opekotinama i upalama. 

3. Beauty tajna Kleopatre. 

Kleopatra je bila egipatska kraljica, poznata po svojoj ljepoti. Kleopatrina beauty tajna je u grožđu i medu. Grožđe ima dobru količinu antioksidansa koji pomažu u obnovi stanica i čini vašu kožu mlađom i i zdravijom. Da bi napravili masku za lice od meda i grožđa pomiješajte grožđe i zgnječite ga sa kašikom meda. Primijenite masku na svojoj koži. Ova maska je definitivno blagodat za vašu kožu.

4. Beauty tajna Afrodite. 

Afrodita je grčka božica ljubavi, ljepote, užitka i rađanja. Njezin simbol je školjka i ogledalo. Afroditina tajna ljepote je u  algama. Alge su savršen izbor za uklanjanje mrtvih stanica kože, što će učiniti vašu kožu mladom i lijepom. 

5. Beauty tajna Marie Antoinette. 

Marie Antoinette bila je kraljica Francuske. Njezina beauty  tajna bila je u biljnim kupkama. Dodajte dvije kašičice majčine dušice, jedna kašičicu timijana i malo mažurana u kadu. Također možete dodati i pola kašičice soli za kupanje.

cure.ba

Komentari

komentara