Ljepota

Savjeti – Jednostavno do prekrasne i sjajne kose

Napisao admin

Zdrava i sjajna kosa cilje je svake žene. No, zimski uvjeti, te stilizovanje kose fenom, uvijačima ili peglom, često izmuče kosu zbog čega ona izgleda beživotno. Kako biste kosi vratili sjaj, te kako bi ona izgledala zdravo i glamurozno, dovoljno je da malo vremena posvetite njenoj njezi. Donosimo vam nekoliko jednostavnih savjeta uz koje će vaša kosa izgledati jednostavno prekrasno.


Kosa (Foto: Cure.ba)

Pranje – Da biste kosi vratili sjaj počnite koristiti šampon i regenerator za sjaj. Osim toga, kosu isperite vodom u koju ste dodali malo jabukovog ocata. Uz ovaj trik vaša kosa će blistati kao nikada prije.

Četka – Nikada ne češljajte mokru kosu. Osim toga, umjesto najlonskih četki odlučite se za one od prirodnih materijala jer neće štetiti vašoj kosi, a dat će joj volumen.

Regenerator – Za sjajnu kosu odaberite regeneratore koji se ne ispiraju. Oni obavijaju vlasi pužajući im sjaj.

Sprej za sjaj – Iako su nekada odlično rješenje, proizvodi za sjaj mogu izgledati neprirodno. Umjesto spreja radije se odlučite za lak za kosu koji ćete nanijeti na četku, a potom počešljati kosu. Osim što ćete na ovaj način kosi dati sjaj, svojoj frizuri ćete obezbijediti dugotrajnost.

cure.ba

Komentari

komentara