Ljepota

''svijetliju stranu' – Šta morate znati prije nego što postanete plavuša?

Napisao admin

Odlučni ste u ideji da se prebacite na ''svijetliju stranu''? Pročitajte šta morate znati prije nego što se ofarbate u plavo i preispitajte svoje razloge pre nego što skupite hrabrost i odlučite se za drastičnu promenu.


plavuša (foto:cure.ba)

Želite da posvijetlite boju za par nijansi? Pripazite ukoliko je kvalitet vaše kose loš, jer obično ispucali krajevi poprime ton više pa tako ostanu u plavoj ili roze nijansi.

Budite realni – Svetlijoj puti najbolje pristaju hladnije nijanse plave, dok se osobama sa tamnijim tenom preporučuju toplije nijanse kao što je med.

Ukoliko volite čisto bijelu boju kose zbog čega je blanš neizbežan, onda koristite intenzivniji balsam kako bi vaša kosa uvek bila adekvatno hidrirana i manje se sušila.

Izbjegavajte šampone u boji. Plava kosa je porozna i umije da primi previše pigmenta ostavljajući neželjene nijanse.

Takođe, izbjegavajte proizvode za kosu koji imaju alkohol u sebi jer on može isušiti plavu kosu.

Previše djevojaka iz jako tamne kose želi da postane blondina, kao što je bio slučaj i sa glumicom Andželinom Džoli. Ipak, ovakva promjena može dovesti do toga da čitava vaša pojava izgleda “anemično”. U tom slučaju radije birajte lješnik ili med nijansu.

Posvetljujete kosu u sopstvenoj režiji? Onda neka kosa prethodno bude oslobođena od bilo kakvih stajling proizvoda, jer to može uticati da dobijete neujednačenu boju.

Jednom kada postanete plavuša morate nositi manje šminke nego što je to bio slučaj dok ste imali tamnu kosu. Birajte toplije i neupadjive boje mejk ap proizvoda.

Mini test: Da li ste predodređeni za plavušu?

Ukoliko ispunjavate barem dva od tri ponuđena faktora, vrlo je verovatno da ćete izneti plavu kosu na pravi način. 

1. Bili ste plavo dijete: Ako je vaša kosa bila plava tokom detinjstva, vjerovatno imate pravu boju kože za farbanu plavu kosu u odraslom periodu. 

2. Imate mogućosti da je redovno održavate: Biti plavuša nije jefitno. Smatrajte plavu kosu ultimativnim aksesoarom koji nikada ne skidate. Upravo zbog toga ona uvijek mora biti njegovana i reprezentativna. 

3. Spremni ste da budete magnet za muške oči: Nije slučajnost što plava kosa izaziva najviše pogleda, štaviše određena istraživanja su pokazala da je ona itekako najpoželjnija među muškim polom. 

cure.ba

Komentari

komentara