Kuća i hrana

Savjeti – Iskoristite pastu za zube za čišćenje

Napisao admin

Pasta za zube čisti, bijeli i štiti zube od bakterija i ružnog mirisa. Pasta za zube ukratko održava pravilnu oralnu higijenu. Ne samo da je možete koristiti za izbjeljivanje zuba, nego i kao sastojak za kućanske poslove. U nastavku saznajte više koristi od paste za zube.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

1. To je snažan sastojak koji se koristi za čišćenje ukrasa od srebra i zlata. Samo primijenite malo paste za zube na četkicu i čistite ukrase kako bi ih izbijelili.

2. Pasta se može koristiti za čišćenje kožnih cipela. Ako imate neke mrlje na cipelama, samo utrljajte mrlju s vlažnom krpom i pastom i mrlja će nestati. 

3. Ukoliko igrate tenis ili se bavite nekom drugom aktivnošću koja je vezana za travnatu površinu, sigurno ste do sada imali problema sa uklanjanjem mrlja od trave sa vaše odjeće. Kako bi ih uklonili samo utrljajte pastu za zube koja će ih ukloniti. 

4. Uklonite hrđu od željeza i metala s pastom za zube. Jedan jednostavan i najčešće korišteni savjet je upravo ovaj. 

5. Želite li izbijeliti svoj dijamantni prsten? Vratite mu sjaj uz pomoć paste za zube. Koristite mekanu četkicu za čišćenje i izbijelite vaš dijamantni prsten.

6. Ako imate ogrebotine na CD / DVD, nježno utrljati na CD malo paste za zube. 

7. Narukvice od sata se mogu brzo zaprljati. Namočite komadić pamuka u vodu i očistite narukvicu uz pomoć paste za zube. 

8. Ako imate mrlju do crayona na zidu, utrljati pastu za zube kako bi očistili zid. 

cure.ba

Komentari

komentara