Kuća i hrana

Riba i šampinjoni – Pržena pastrmka sa pireom od šampinjona

Napisao admin

Dobra kombinacija pržena pastrmka i pire od šampinjona…


pastrmka (foto:cure.ba)

Osnovni sastojci

4 pastrmke

1/2 limuna

po potrebi soli

po potrebi bibera

po potrebi brašna

 

Ostali sastojci

250 g šampinjona

1 čaša pavlake

po potrebi soli

po potrebi bibera

po potrebi mirođije

 

Priprema

1. Pastrmku očistiti, oprati, osušiti. Preliti je limunovim sokom. Posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno pa ih ispržiti na vrelom ulju.

 

2.Očistiti i oprati luk i šampinjone. Luk iseći sitno a šampinjone na listiće. Dinstati luk na malo ulja oko 3 minuta, dodati šampinjone pa dinstati dok sva tečnost ne ispari. Dodati so, kašiku brašna, biber i pavlaku pa dinstati još malo. Prohladiti pa izmiksati u blenderu. Servirati pire sa pastrmkom i ukrasiti mirođijom.

cure.ba

Komentari

komentara