Kuća i hrana

Zdrave grickalice koje možete jesti bez grižnje savjesti

Napisao H. H.

Grickanje čipsa uz gledanje TV-a može dodati mnogo nepotrebnih kalorija vašoj prehrani.

Ako se želite zdravo hraniti i ostati fit, postoje mnoge zdrave namirnice koje možete grickati umjesto kupovnih grickalica, preslanih krompirića, bombona, čokolada…

Energetska bomba

Napravite miks zdravih grickalica i u posudu stavite malo indijskih oraščića, badema, lješnjaka, oraha, bundevinih ili sjemenki lana. U to možete dodati i grožđice, suhe brusnice, šljive ili slično. To će biti prava energetska bomba za vaše tijelo, prenosi “Faktor“.

Napravite čips

Osim klasičnog kupovnog čipsa postoji i nekoliko zdravijih varijanti koje možete sami napraviti kod kuće. Primjerice, za čips od mrkve će vam trebati dvije mrkve, malo maslinovog ulja i sol. Sve to zajedno ravnomjerno posložite i pecite u rerni 20 minuta. Osim toga, možete napraviti i čips od jabuke, kelja, cvekle… Sve su te namirnice niskokalorične i jednostavne za pripremu, a vaš organizam će vam biti zahvalan.

Kokice

Napravite kokice, one su također dobra grickalica, zasitna i ukusna, a niskokalorična. Samo nemojte pretjerati s dodavanjem soli.

Voće

Bobičasto voće poput borovnica, malina, kupina ili jagoda odlično idu uz jogurt. Grožđe ili banane možete zamrznuti, preliti jogurtom i dodati malo sjeckanih oraha. Tako ćete dobiti odličan i osvježavajuć desert. Svježe voće i povrće poput jabuka ili mrkvi su također bolja opcija od industrijskih grickalica.

Komentari

komentara