Kuća i hrana

Brza kremasta torta male domaćice: Svaki put se traži komad više! (RECEPT)

Napisao H. H.

Za ovu tortu biće potrebno da pripremite i tijesto, ali ono se pravi izuzetno lahko a peče kratko – tek petnaestak minuta.

Uživajte u pravljenju…

SASTOJCI

Kora:

  • 6 bjelanaca
  • 6 kašika šećera
  • 100 g kokosa
  • 100 g mljevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo

Fil:

  • 6 žumanaca,
  • 6 kašika šećera
  • 2 štangle čokolade za kuhanje
  • 200 g putera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 2 do 3 kese šlag pjene

Priprema: Umutite 6 bjelanaca sa 6 kašika šećera. Dodajte kokos, mljevene orahe i prašak za pecivo. Miješajte sa mućkalicom, zatim tijesto istresite u pleh i pecite u zagrijanoj rerni na 190 stepeni Celzijusa oko 10 do 15 minuta.

6 žumanaca i 6 kašika šećera kuhajte na pari dok se krem ne zgusne. Dodajte dvije štangle čokolade za kuhanje neprestano miješajući dok se čokolada ne istopi. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.

Umutite 200 ml slatke pavlake i ostavite sa strane. U hladan krem dodajte omekšali puter i mutite. Na kraju dodajte umućeni šlag i promiješajte. Krem staviti preko ohlađenog tijesta, a zatim šlag pjenu, piše “Coolinarika“…

Komentari

komentara