Kuća i hrana

GRIS KOLAČ BEZ PEČENJA: Veoma jednostavno za napraviti!

Napisao H. H.

Brzo i jednostavno!

Potrebno:
Za podlogu:

1/2 l vode
1/2 l mlijeka
20 dag šećera
20 dag grisa
10 dag čokolade
Za kremu:

1 l mlijeka
4 pudinga od vanilije
10 žlica šećera (može i više ako volite slađe)
15 dag margarina
2 dl vrhnja za šlag (hulala, hole ili neko slično)
Za čokoladnu glazuru:

15 dag čokolade, 3 žlice ulja, 5 dag margarina, 2 žlice šećera u prahu, 5 žlica mlijeka
Priprema:

Za podlogu skuhati gris u kombinaciji vode i mlijeka sa šećerom.

Kada se gris zgusne umiješati natrganu čokoladu, dobro promiješati dok se čokolada ne otopi i dok sva smjesa ne postane jednolično čokoladna.

U lim srednje veličine premazan maslacom smjestiti polutekuću smjesu od grisa.

Za kremu zakuhati oko 7 -8 dl mlijeka a ostatak mlijeka pomiješati s pudingom i šećerom. Skuhati pudinge na klasičan način.

Ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica na pudingu. U ohlađeni puding umiješati mikserom izrađen margarin i čvrsto tučeno vrhnje za šlag.

Kremom premazati podlogu od grisa. Sve dobro rashladiti i nanijeti čokoladnu glazuru koja se napravi tako da se otopi čokolada pomiješana sa uljem, margarinom, šećerom i mlijekom,piše

 

Komentari

komentara