Kuća i hrana

Od starog hljeba do svježeg za sedam minuta!

Napisao H. H.

Mnogi ljudi, pogotovo oni koji su iskusili siromaštvo i glad, ne vole da bacaju hranu, pogotovo ne hljeb.

Hljeb možete brzo osvježiti uz pomoć jednostavnog trika, piše Blic.

Svi dobro znamo da ukoliko se hljeb koji kupimo ujutru ne pojede istog dana, a već sljedećeg nije tako ukusan.

Uz pomoć ovog malog trika, stari hleb možete jednostavno i brzo osvežiti.

Iako možda na prvi pogled djeluje kao suluda ideja, kada je jednom budete probali, bićete oduševljeni.

 

Najprije uzmite veknu hljeba i poprskajte je vodom, ili je stavite kratko pod mlaz vode. Pripazite samo da ne pretjerate sa količinom vode, da hljeb ne postane gnjecav.

 

Stavite ga u rernu koju ste prethodno zagrijali na 150 stepeni. Za manju veknu biće vam potrebno oko šest do sedam minuta, a za veću oko 12-13 minuta. Ukoliko želite, hljeb možete podgrijati i u mikrovalnoj.

 

Ovaj trik možete praktikovati samo jednom na istoj vekni koju nakon toga morate pojesti istog dana. Takođe, morate obratiti pažnju na buđ, a ukoliko je hljeb zaražen, nemojte ga koristiti.

 

Izbjegavajte da konzumirate hljeb ako primetite narandžaste, zelenkaste ili crne tačkice. Buđ ne može izazvati ozbiljnije probleme, ali svakako nije prijatnog ukusa.

 

Izvor: ekskluziva.ba

Komentari

komentara