Kuća i hrana

TREBA LI KOLAČE držati u hladnjaku?

NEW YORK, NY - FEBRUARY 21: Cheesecake sits for sale in the Bakery display counter of Junior's restaurant, a staple of Brooklyn dining since the 1950s, on February 21, 2014 in the Downtown Brooklyn neighborhood of the Brooklyn borough of New York City. The restaurant recently announced it would be closing - many assume the land will be used for new condos and apartments - though a final date of closure has not been settled upon. The owner of Junior's would allegedly would like to make a deal with the developers to reopen the restaurant on the ground floor of the new building. (Photo by Andrew Burton/Getty Images)
Napisao H. H.

Poznato je da će se namirnice brže pokvariti na sobnoj temperaturi nego na hladnijoj. Ali što je s tortama i kolačima koje napravimo? Je li uistinu potrebno držati ih u hladnjaku?

Kolači napravljeni od oraha, badema ili oni suhi, koji nemaju čokoladnu glazuru, ne zahtijevaju hlađenje i mogu se konzumirati četiri do pet dana. Međutim, ako kolač ima glazuru, potrebno je staviti ga u hladnjak. Naravno, opet sve ovisi o tome o kakvoj je glazuri ili vrsti kolača riječ,piše ljepotaizdravlje.hr

Kolač koji ima glazuru napravljenu od maslaca, šlaga ili krem sira treba biti pokriven i treba se držati na hladnijoj temperaturi. Ako se ovakva vrsta kolača drži na sobnoj temperaturi, gdje zna biti i vrlo toplo, glazura će postati previše mekana, slojevi kolača će se početi topiti i vaš kolač više neće imati prvotni oblik.

Poznati „Ledeni vjetar“ kolač, koji u svom sastavu ima bjelanjak, preporučeno je držati na sobnoj temperaturi. Kada biste ga držali u hladnjaku, moglo bi se dogoditi da se kolač počne razdvajati, što svakako ne biste htjeli. Nakon nekog vremena stavite ga nakratko u hladnjak kako biste bili sigurni u ishod.

 

Komentari

komentara