slot online 2023

Najstarija trenerica joge na svijetu cijelog života drži se jedne filozofije uz koju je apsolutno sve moguće

Napisao H. H.

Devedesetosmogodišnja Tao Porchon-Lynch inspiracija je u svakom smislu te riječi

Kao jedno od novih lica kampanje Athleta’s Power of She campaign, ova vitalna učiteljica joge podijelila je s nama za PopSugar svoju filozofiju po kojoj živi cijeli svoj život.

Nakon što se 1926. godine susrela s riječima da je joga prosta i ne priliči jednoj dami, još je više bila motivirana da je nauči, a sada svoje znanje širi diljem svijeta.

Sve je moguće

Živjeti pozitivan život za Tao znači sljedeće: “Sve je moguće. Ništa nije nemoguće. Kada se probudite svakoga jutra, recite ‘ovo će biti najbolji dan u mom životu’ i stvarno to mislite. I bit će”, rekla je.

Nakon što je upoznala svoju ‘duhovnu srodnu dušu’, dr. Terri Kennedy, njih dvije postale su nezaustavljive u svijetu joge. Kao predstavnice nove kampanje za osnaživanje žena, kažu da je njihov cilj potaknuti žene da pronađu snagu jedna u drugoj, da se međusobno podižu i zajedno ostvare svoj neograničeni potencijal.

“Same smo snažne, a zajedno moženmo napredovati”, moto je kampanje, a Tao i Terri su odličan primjer da se stvarno sve može kada se hoće i kada se držimo zajedno.

U videu pogledajte kako je Tao od znatiželjne djevojke odrasla u ikonu joga svijeta.

Komentari

komentara