slot online 2023

Bez mlitavosti – Oblikujte i zategnite vaše ruke

Napisao admin

Kao kada je riječ o celulitu, ne morate da imate višak kilograma da bi vam gornji dio tela bio opušten i mlitav.


Vježbanje (Foto: Cure.ba)

Masnoće se prirodno sakupljaju na tom mestu, a i proces starenja podrazumijeva da koža gubi elastičnost, zbog čega na ženskim mišicama počinju da se pojavljuju ružne “vreće”. Evo nekoliko vježbi uz pomoć kojih možete da zaustavite taj proces i učinite da vam ruke budu lijepo oblikovane i zategnute: 

Istezanje: Istežući se pet puta nedjeljno nećemo otkloniti problem, ali možemo da izdužimo mišiće i da postanemo gipkiji. 

Oblikovanje: Žene ne vole naporne vježbe, pa je ova, koju mogu da rade ispred TV-a, idealna. Sjedite tako da leđa budu prava ili stanite u raskoračni stav, da stopala budu u širini ramena. Uzmite male tegove ili boce sa vodom, ruke raširite sa strana, pa ih savijte u laktovima, tako da tegovi budu u visini ramena. Spuštajte težinu, dižite je… Ponovite 10-15 puta. 

Koristite težinu tijela: Sklekovi su jedna od najboljih vežbi za skidanje nagomilanih masti na rukama. Ako vam je teško da ih radite na klasičan način, na podu, onda radite stojeće, tako da dlanovi budu oslonjeni o zid. Ponovite 8-10 puta. 

“Propadanja” na stolici: Sjedite na ivicu stolice, rukama se za nju pridržavajući sa strana. Noge pomjerajte polako naprijed, sve dok se bokovi i zadnjicu ne nađu van stolice. Koristite mišiće ruku da spustite telo na nekoliko centimetara od poda, a onda se lagano podižite, nastojeći da leđa sve vrijeme budu prava kako ne biste osjetili napetost u ramenima. Ovo je teška vježba, pa nemojte da se obeshrabrite ako shvatite da ne možete da je ponovite više od pet puta. 

Manje jedite i pijte barem dve litre vode dnevno, jer voda pomaže detoksikaciji, procesu varenja i cirkulaciji. 

Šetajte se! Šetnja nije dobra samo za noge, već i za ruke, pod uslovom da ih “ljuljate” u ritmu koraka. Hodajte žustro oko 20 minuta da biste ubrzali rad srca. Osim toga, tek poslije 20 minuta vaše tijelo će početi da sagorjeva masti, pa pokušajte da hodate još desetak minuta. 

Oko ručnih zglobova, dok obavljate kućne poslove, nosite tegove manje težine, jer je to dobro za oblikovanje ruku ali i za sagorjevanje masti. Mišići će morati da rade jače zbog dodatne težine, pa ćete usput gubiti i više kalorija.

Svakog jutra i večeri na kritičnim dijelovima ruku primjenjujte piling, malim kružnim pokretima, počevši od zgloba i krećući se ka ramenima. Na taj način učinićete dobro i svojoj koži, koja će postati mekša.

cure.ba

Komentari

komentara