slot online 2023

Jednostavan trik – Spriječite prejedanje i očuvajte svoju liniju

Napisao admin

Jeste li čvrst ili popustljiv karakter zapravo nije više ni bitno jer kad se nađete pred prepunim tanjurom omiljene hrane, koju najčešće ne možete prestati jesti, primjenjujući novu metodu – zaustavit ćete se na vrijeme! I prije nego se prejedete.


Dijeta (Foto: Cure.ba)

Naime, znanstvenici su iskoristili jednostavan trik koji pomaže u učenju samokontroli – brojanje zalogaja. Ispitanici slabije samokontrole koji su na taj način pratili unos hrane postali su brže zasićeni i prestajali bi jesti nakon što su osvjestili da su siti. Količina hrane također se počela smanjivati ako su metodu učestalo primjenjivali i dalje.

Drugo je istraživanje uključivalo grupu studenata koji su jeli “zdrave” i “nezdrave” krekere i prilikom toga su zamoljeni da ocijene svoje trenutno zadovoljstvo i razinu zasićenosti. Osobe s višim razinama samokontrole brže su izgubile želju za jedenjem manje zdravih krekera od zdravih krekera, a želja im je splasnula brže nego onima s manjkom samokontrole. No svejedno je razgovor o hrani koja se unosi u organizam rezultirala da se unosi manje hrane, prenosi večernji.

– Kada imate stalan nadzor nad sobom, brže ćete se zasititi. A kad ste siti, hrana, pa i druge grickalice i slatkiši prepuni praznih kalorija neće uopće biti primamljive – kazao je Josip Redden sa sveučilišta u Minnesoti, prenosi Minnpost.

cure.ba

Komentari

komentara