slot online 2023

Koje su to – Laži u koje se uvjeravamo kada želimo smršati

Napisao admin

Odlučili ste skinuti onih nekoliko suvišnih kilograma i mislite da je najbolje koristiti se trikovima. Trikovi nisu najbolje rješenje jer lako postanu laži u koje sami sebe uvjeravate. Tijelo o kakvom sanjate možete imati samo uz pravilnu ishranu i redovno vježbanje. Stoga se primite posla i zaboravite na laži. Kako biste što prije počeli mršati, otkrivamo vam deset laži koje sebi rado govorimo kada se želimo riješiti suvišnih kilograma.


Vaga (Foto: Cure.ba)

Ići ćete stepenicama umjesto liftom – Možda prvog dana, ali već drugog ćete smišljati razloge da odšetate do lifta. Osim toga, ići stepenicama traje duže, pa ćete biti sporiji i ponekad gubiti dragocjeno vrijeme.
Piti ćete samo vodu u narednih 30 dana – Ali, kafa je dozvoljena. Nema ništa loše u tome da popijete čašu mineralne vode. Ni čaša vina u petak vam neće škoditi, a zašto ne biste popili i malo omiljenog soka?
Nema više hljeba – Ni crnog, ni od žitarica, niti u bilo kojem drugom obliku. Izdržat ćete prvih nekoliko dana, a onda bez mnogo razmišljanja posegnuti za ukusnom krofnom ili kroasanom u pekari.
Ponijet ću odjeću za teretanu na posao – Sigurno ste ubjeđeni da ćete nakon posla zaista otići na vježbanje, ali oprema će se vjerovatno vratiti kući neupotrijebljena.
Ustajem u 6:30 i idem na trčanje – Kada vam zazvoni alarm, vi ćete toliko snažno zagrliti jastuk, bez ikakve želje da ga pustite, a kamoli da idete na trčanje.
Postavit ćete sat na drugi kraj sobe – Na ovaj način se želite primorati da ustanete, a onda i odradite nekoliko vježbi prije posla. Ali, kada alarm ugasite, vjerovatno ćete se vratiti u krevet.
Dobra muzika će vas natjerati da vježbate – iPod sa omiljenom muzikom trebao bi vas motivisati da redovno vježbate, ali ne morate se znojiti ako želite uživati u dobroj muzici – zar ne?
Večeras ćete preskočiti happy hour – Ma da, ne treba vam još kalorija. No, vjerovatno ćete imati loš dan na poslu nakon kojeg će vam piće biti jednostavno neophodno.
Otići ćete u krevet ranije – I to svake noći cijele sedmice. A onda na televiziji ugledate „Seks i grad“ maraton i svi vaši planovi padnu u vodu.
Nećete jesti poslije 20 sati – Da ste zaista ozbiljni, vjerovatno bi granica bila 18, a ne 20 sati. Uostalom, kako ćete gledati omiljenu seriju bez ikakvih grickalica?

cure.ba

Komentari

komentara