slot online 2023

top 10 – Pravila za siguran uspjeh dijete!

Napisao admin

Ukoliko ste se odlučili da držite dijetu, pogledajte sljedećih 10 savjeta koji će vam pomoći da dijetu uspješno privedete do kraja.


Dijeta (foto: cure.ba)

1. Tokom popodneva možete pojesti jedan komad voća, popiti svježe iscijeđen voćni sok ili sok od paradajza ( naravno prženi krompirići i sve vrste grickalica su zabranjeni ).

2. Čaj od sjemenki komorača, vrlo ugodnog okusa, smanjuje nadutost. Čaj od matičnjaka djeluje opuštajućer i prema tome treba ga piti navečer, prije spavanja, za dobar san. Bez šećera!

3. Osobe koje muči osjećaj nadutosti u trbuhu trebaju dati prednost beskvasnom hljebu. Tako će smanjiti mogućnost pojave fermentacije u crijevima.

4. Jedite srednje velike porcije.

5. 1 kriška hljeba treba imati oko 2 dg.

6. Jogurt možete odabrati po vlastitom ukusu, nemasni ili voćni.

7. Začine za začinjavanje raznih jela, od glavnog jela do priloga i povrća, može se uzimati do 6 kašičica dnevno ( što odgovara količini oko 3 dg).

8. Kako bi bila učinkovita dijetza mora trajati tri – četiri sedmice. Ako želite izgubiti više kilograma nego što je predviđeno nekom dijetom, potražite savjet nutricionista. Ni u kom slučaju nemojte drastično smanjivatiobroke ili ih preskakati u nadi da ćete brže smršati: postići ćete suprotan učinak od željenog. Osim toga, štetno je za zdravlje

9. Savjet: prije nego što počnete sa nekom dijetom pridržavajte se količina koje su preporučene da se koriste. Najbolje vam je na vrijeme izvagati tjesteninu i rižu ili neku drugu hranu koju dijeta nalaže. Najbolje je da odmah vidite o kojim se količinama radi, kako kasnije ne biste bili opterećeni stalnim vaganjem i brojanjem kalorija.

10. Trebate piti 1 i ½ litra obične ili negazirane mineralne vode na dan.

cure.ba

Komentari

komentara