slot online 2023

Bez masnih naslaga – Četiri vježbe za čvrsto i zategnuto tijelo!

Napisao admin

Najveći ženski neprijatelj svakako je celulit! Bez obzira koliko kilograma imale i mršavile čudotvornim dijetama, tvrdokorne naslage celulita naziru se i dalje, što ga čini jako nepoželjnim detaljem.


Tijelo (Foto: Cure.ba)

U proljeće i ljeto, noge su zbog haljinica i odlaska na plažu vidljive svima pa iznova počinje ženska bitka oko uklanjanja celulita. Ukoliko nemate financijske mogućnosti za odlaske na tretmane i nabavku skupih kremica, a odlučni ste u rješavanju problema s celulitom, mi vam donosimo četiri načina vježbanja uz pomoć kojih ćete, samo ako budete uporni, uspješno riješiti problem ‘narančine kore’. 
celulit-vjezbe

Pozitivne strane vježbanja!

Prvo, dnevno vježbanje će vam pomoći da unormalizirate vaše hormone koji su čest uzročnik nastanka celulita. Osim što će vam vježbanje pomoći u uklanjanju masnih naslaga, osjećat ćete se mnogo bolje i manje ćete patiti od promjena raspoloženja. Također, vježbanje poboljšava cirkulaciju u krvi te pospješuje uklanjanje tekućina iz tijela zbog kojih se često osjećate i izgledate natečeno. 

Vježba 1.

(Ovaj način vježbanja posebno utječe na unutarnju stranu bedara.)  

Sjednite na stolicu sa stopalima na podu te savinite koljena pod pravim kutom od 90 stupnjeva.  Stavite jastuk između bedara i stisnite kao da želite izbaciti sav njegov sadržaj van. Držite stisnuto jednu minute i pritom normalno dišite. Nakon toga ponovite vježbu ili krenite na vježbu 2. 

Vježba 2.

(Za vanjsku stranu bedara i bokove.)

Oslonite dlanove na područje koljena kao što je prikazano na slici. Dok su vam ruke i dlanovi pozicionirani, tiskajte koljena prema vani kao da se želite obraniti od dlanova. Istovremeno, radite istu stvar s dlanovima kako bi se sukobili. Održavajte kontrakciju jednu minute i nakon toga pređite na vježbu 3, piše svijet-ljepote.hr.

Vježba 3.

(Za prednji dio bedara.) 

Dok sjedite na stolici s nogama pod kutom od 90 stupnjeva, oslonite dlanove iza sebe i krenite s podizanjem jedne noge pa druge. Nogu držite u zraku pola minute i krenite na vježbu 4. 

Vježba 4.

(Za istovremeno jačanje leđa i bedara.) 

Sjednite na kraj stolice i položite stopala na pod sa savinutim koljenima pod pravim kutom. Položite dlanove na stolicu i podignite kukove tako što će te svu tjelesnu masu prebaciti na dlanove i stopala. Nastavite s podizajem kukova dok ne dobijete oblik mosta. Držite poziciju 20 do 60 sekunda i onda opustite i vratite se na početnu vježbu 1. 

Sve četiri vježbe izvodite dvaput dnevno i uskoro ćete vidjeti rezultate. Sretno!

haber.ba

Komentari

komentara