slot online 2023

Vježbe i ishrana – U 7 dana do ravnog trbuha? Moguće je!

Napisao admin

Pogled na trbuh i šlaufove baca vas u depresiju, a od pomisli na skidanje u kupaći kostim pada vam mrak na oči? Ne očajavajte jer se osjećate kao većina žena, no uz režim prehrane i vježbanja moguće je postići odlične rezultate.


Ravan stomak (Foto: cure.ba)

Učlanite se u klub žena s ravnim trbuhom. Jednostavnije je nego što mislite!

Kate Adams, izdavačica knjiga o zdravlju i prehrani te osnivačica kluba ‘Flat Tummy Club’ upala je u zamku cjelodnevnog sjedenja pred kompjutorom što je rezultiralo viškom kilograma i nakupinama sala na trbuhu, bedrima i bokovima. Sama je osmislila plan vježbanje i prehrane pomoću kojeg je moguće izgubiti 3 kilograma u 7 dana te vježbom postići ravan trbuh.

Kate je skupila sva iskustva i znanja koja je stekla tijekom desetogodišnjeg rada i osmislila program koji je sama isprobala te se uvjerila da daje rezultate. Nakon što je u prvom tjednu izgubila 3 kilograma, u sljedeća dva mjeseca postala je lakša za još 12 kilograma.

Novootkrivenu tajnu Kate je u početku podijelila samo s prijateljicama, a zatim je osnovala i ‘Flat Tummy Club’.

1. KORAK
Vodite zabilješke o tome što, kada i koliko jedete. Također zapišite svoje mjere kako bi ih kasnije mogli usporediti s rezultatima koje ste postigli. Ovo vam se možda čini potpuno nepotrebno, no bilješke će vam pomoći da napravite plan te uvidite koje su vam slabe točke u provođenju dijete.

2. KORAK
Odmarajte se! Kortizol koji se oslobađa kad smo pod stresom tjera organizam da skladišti salo.

Konuštičavo voće su dobrodošle grickalice

2. KORAK
Osam točaka za kojima se vode članica kluba ‘Flat Tummy Club’ su:
1. Jedite tri glavna obroka dnevno i pet manjih porcija voća i povrća.
2. Ne budite gladni. Ukoliko su vam potrebne grickalice posegnite za zdravim namirnicama s liste.
3. Započnite dan s čašom mlake vode u koju ste iscijedili limun i popijte barem 8 čaša vode ili šalica nezaslađenog biljnog čaja dnevno.
4. Izbjegavajte kruh, umjesto sendviča pojedite tanjur juhe od povrća.
5. Slatkiše zamijenite voćem ili s nekoliko kockica tamne čokolade.
6. Oprezno sa soli. Izbjegavajte dodatno soljenje hrane koje potiče zadržavanje vode u organizmu zbog čega se osjećate napuhnuto.
7. Jedite polako i u miru.
8. Smanjite porcije na tanjuru. U početku će vam to biti šok, no uskoro ćete se osjećati bolje i zaboraviti na nepotrebno prejedanje.

Namirnice za ravan trbuh
Zobene pahuljice su pune vlakana i ne napuhavaju, a stvaraju osjećaj sitosti.

Jogurt je odličan međuobrok, možete ga upotpuniti medom i svježim sezonskim voćem, a pomaže kod probave. Izbjegavajte jogurt s manjim postotkom masnoće jer pospješuje nadutost.

Mononezasićene kiseline nalaze se u avokadu, maslinama, orasima, sjemenkama i tamnoj čokoladi i izuzetno su zdrave.

Zeleni čaj je antioksidans koji je odličan za zdravlje cijelog organizma i za ravan trbuh. Osim što utječe na visinu šećera u krvi i blagi je diuretik.

Krastavac je odlična namirnica koja pomaže u izbacivanu tekučine iz organizma. Jedite ga s korom koja potiče organizam na probavu.

Slatki zalogaji koje si smijete priuštiti!
– zdjelica bobičastog voća
– jedna manja banana
– kruška ili breskva bez kore
– jedna smokva
– jedna mandarina
– 3 do 4 manje kockice tamne čokolade
– čaša iscijeđenog svježeg soka
– integralni keksi s voćem

Slani zalogaji koje si smijete priuštiti!
– zdjelica miso juhe
– dvije šnite šunke i svježe cherry rajčice
– šalica običnog jogurta
– šaka koštuničavog voća
– polovica avokada

VJEŽBE
Nekoliko jednostavnih vježbi pomoći će vam da stignete do cilja. Odvojite 30 minuta dnevno za svoj ravan trbuh i budite uporni.

Vježba 1: Legnite na leđa, savinite noge i podižite gornji dio tijela s pogledom prema stropu. Napravite tri serije po deset ponavljanja.

Vježba 2: Legnite na leđa s nogama savijenim u koljenima i podignutim rukama prema stropu. Uz izdisaj podignite gornji dio tijela, te se uz udisaj spustite u početnu poziciju. Napravite tri do četiri serije od osam ponavljanja.

Vježba 3: Legnite na leđa s podignutim nogama pod pravim kutem, dlanove stavite na zatiljak, a laktove gurajte što više prema natrag. Iz tog položaja dotaknite lijevo koljeno desnim laktom i obrnuto. Napravite dvije ili tri serije po osam ponavljanja.

zadovoljna.hr

Komentari

komentara