Fitness i dijeta

Japanski stručnjak za mršavljenje: Ova vježba istezanja skida salo sa stomaka i liječi bol u kičmi!

Napisao H. H.

Aktiviraju se mišići stomaka, leđa i unutrašnje strane butina.

Mnogi ljudi veći dio vremena provode sjedeći, pretežno zbog prirode posla kojim se bavimo i tu malo toga možemo da učinimo.

Ali, bez fizičke aktivnosti naše tijelo postaje manje pokretno i počinje polako da akumulira suvišnu masnoću. Sve to može za sobom da vuče i ozbiljne zdravstvene probleme, i zato se treba potruditi, odvajati vreme barem za lagane vježbe.

Danas vam predstavljamo jednostavnu vežbu, koju predlaže Tamajo, japanski stručnjak za mršavljenje.

U pitanju je vježba istezanja, koja pomaže da se aktiviraju mišići abdomena i leđa, koje zatezanjem i ojačavamo. Pored toga, ova vježba aktivno djeluje i na unutrašnju stranu butina. Vježba je zaista čudesna!

Kako se vježba izvodi:

Stojimo široko raširenih nogu, stopalima ka spolja. Nožni prsti i koljena su okrenuti u istom smjeru. Noge savijte u koljenima. Za održavanje ravnoteže, stavite ruke na njih. Sada započnite izvođenje vježbe – prvo se nagnite naprijed, okrećući desno rame ulijevo i unutra, pri čemu lijevo rame ide unazad. Treba da osjetite kako se istežu mišići butina, struka i leđa. Zadržite se u ovom položaju 3 sekunde, pa se vratite u početni položaj. Ponovite isto to i u drugom smjeru, piše “Kurir“.

Pokrete treba raditi polako i pažljivo, sve vrijeme osjećajući napetost mišića. Vježbu radite 2 puta dnevno po 10 ponavljanja.

Nakon 2-3 sedmice redovnog vježbanja, primjetićete da “šlauf” sa struka polako nestaje, a već nakon nekoliko dana osjetićete kako leđa i krsta postaju pokretljivija i bol nestaje.

Za sve one koji mnogo sjede, ova vježba je zaista nezamjenljiva!

U videu pogledajte kako se tačno izvodi vježba:

Komentari

komentara