slot online 2023

KAKVA VAM VRSTA HRANE ODGOVARA – Dijeta za svaki horoskopski znak

Napisao admin

Ovnovi bi trebalo da jedu manje porcije barenog mesa i svježeg povrća, Djevice moraju da piju dosta vode, Jarčevi bi trebalo da unose više limunovog soka, a Ribama odgovara mediteranska ishrana.


dijeta (foto:cure.ba)

Osluškivanjem sopstvenog tijela možemo mnogo toga da saznamo o onome što nam nedostaje, ali i o višku kilograma koji se obično “lijepe” tamo gdje ne treba. Vatrenim znacima, Ovnovima, Lavovima i Strijelcima, preporučuje se što više fizičke aktivnosti kako bi svoje tijelo održali u formi. Vazdušni znaci često su nervozni jer sve svoje ideje ne mogu da realizuju u isto vrijeme. Senzualni zemljani znaci svjesni su svakog signala koje im tijelo šalje. Iako imaju usporen metabolizam, veoma su snažni. Emotivni vodeni znaci podložni su promjenama raspoloženja i metabolizma pa ne treba ništa da drže u sebi. Naravno, važna je i odgovarajuća, zdrava ishrana. 

Na formiranje ukusa svakog zodijačkog znaka utiču genetika, sredina u kojoj smo rasli i planete. Neke namirnice prijaju nam više od drugih jer ih naše tijelo “prepoznaje” kao dobre za naše zdravlje. Svakom zodijačkom znaku odgovara određena vrsta hrane, a ukoliko vam neki od sljedećih načina ishrane ne odgovara, izaberite onaj koji odgovara vašem podznaku.

OVAN 

Vrlo ste uporni i puni energije koju vam daje Sunce, simbol vitalnosti u vašem vatrenom znaku. Iako ste veliki gurman i volite jaku i začinjenu hranu, odgovara vam poseban način ishrane zasnovan na barenom mesu i svježem povrću, ali u kombinaciji sa svakodnevnim vježbama. Osim o vrsti hrane, trebalo bi da povedete računa i o veličini porcija.

BIK

Vašim znakom ali i vašim astrološkim poljem dijeta upravlja Venera, planeta uživanja i slatkiša, pa ćete suvišne kilograme brzo skinuti ako iz ishrane izbacite namirnice koje sadrže šećer. Zbog toga vam odgovara ishrana u kojoj je ograničen unos ugljenih hidrata, a poželjno je da svakodnevno popijete barem litar i po vode. 

BLIZANCI 

Ako morate da skinete višak od par kilograma, to će vam najlakše poći za rukom u društvu osoba sličnih vama, pod uslovom ste budete uporni i da izdržite do kraja dijete. Odgovara vam način ishrane zasnovan na proteinima, povrću i vodi, barem litar i po dnevno, u kombinaciji sa kolektivnim vježbama jer ste vrlo društveni i lako sklapate poznanstva. 

RAK 

Odgovara vam način ishrane u kojem preovlađuju namirnicame koje ne zahtijevaju mnogo pripreme. Da biste imali dovoljno energije, važno je i da unosite dovoljno proteina. Ako ne jedete meso, a imate želju da oslabite na zdrav način bez gladovanja, onda konzumirajte što više svježeg voća, povrća i integralne žitarice, koji eliminišu štetne materije iz organizma i omogućavaju vam da oslabite na zdrav način. 

LAV 

Vašim vatrenim znakom vlada Sunce, pa ste prilično nestrpljivi. Želite sve “sad i odmah” i ne možete dugo da čekate kako biste vidjeli efekte izmijenjenog režima ishrane. Brzom dijetom, za samo nedjelju dana, možete da izgubite i do pet kilograma, ako jedete voće (osim banana i dinja), pileće i ćureće bijelo meso, barena jaja, salatu od svježeg kupusa, zelenu salatu, itd. Važno je i što više vode i fizička aktivnost, na primjer, vožnja bicikla, trčanje, šetnja. 

DJEVICA 

Često preskačete obroke a opsjednuti ste raznim dijetama, mada u stvari treba samo da smanjite porcije i hranite se malo laganije. Odgovara vam dijeta s kojom, u zavisnosti od težine i metabolizma, možete da oslabite oko kilogram za pet dana. Svaki dan, na primjer, treba da pojedete 75 g hljeba, 250 ml mlijeka, 400 g voća, 150 g mesa, povrće po potrebi i da pijete dosta vode jer ona povećava efekat dijete. 

VAGA

Neodlučni ste, pa iako želite da oslabite i istrajete u dijeti, najčešće vam se dešava da ne možete da izdržite do kraja. U jelu umijete da budete prilično neumjereni, naročito kada su slatkiši u pitanju. To i nije neko čudo kada se zna da vašim znakom vlada Venera, simbol hrane i uživanja. Odgovara vam izbalansiran način ishrane zasnovan na ravnoteži namirnica, pa dnevno treba da unosite 40 odsto ugljenih hidrata, 30 odsto proteina i 30 odsto masnoća.

ŠKORPIJA 

Veliki ste hedonista, naravno i po pitanju hrane. Ne volite da sebi bilo šta uskraćujete pa je za vas idealan način ishrane onaj koji vam pomaže da uspostavite ravnotežu između uživanja u gurmanskom zalogaju i zdrave hrane. Kalorija možete da smanjite tako što ćete povećati tjelesnu aktivnost a visokokaloričnu hranu zamijeniti voćem, povrćem i nerafinisanim ugljenim hidratima.

STRIJELAC

Iako ste vrlo aktivni, najčešće se gojite u predjelu bedara i butina. Zato vam odgovara dijeta sa kojom ćete oslabiti na onim mjestima gdje je to potrebno. Namirnice koje sadrže sumpor, kalijum i vitamin C pomažu u eliminisanju štetnih materija, meso, riba, mladi sir, voće, žitarice, paradajz, citrusi, jagode, paradajz i zeleno lisnato povrće.

JARAC 

Vama upravlja Saturn, planeta discipline pa ste vrlo dosljedni, uporni i organizovani. Niste previše skloni gojenju, ali umor, neispavanost i konstantni osjećaj nedostatka energije samo su neki od simptoma koje osjećate u proljeće. Može da vam pomogne ova jednodnevna dijeta zasnovana na povećanom unosu prirodnog limunovog soka, limunade koja takođe uključuje voće, zeleno lisnato povrće, boraniju, orahe i sjemenke.

VODOLIJA

Vašim znakom upravlja Uran, planeta naglih promjena pa volite odmah da vidite rezultate. Za vas je kao stvorena brza i kratka dijeta sa kojom za tri dana možete da izgubite 1,5 do 2 kg. Na primjer, doručak: svježe cijeđeni sok od grejpfruta, kafa ili čaj bez šećera, tost sa niskokaloričnim namazom od tofu sira, ručak: 50 g tunjevine, zelena salata, večera: 100 g nemasnog bijelog pilećeg ili ćurećeg mesa, salata od mladog kupusa i šargarepe, jabuka.

RIBE 

Veoma ste osjetljivi, emotivni, senzualni, podložni depresivnim raspoloženjima, pa kada ste pod stresom utjehu uglavnom tražite u hrani. Zbog toga vam najviše odgovara način ishrane zasnovan na mediteranskoj ishrani, nemasnomu mesu, ribi, blitvi, voću, cijelim žitaricama, sjemenkama, maslinovom ulju i vinu.

Novosti.rs

Komentari

komentara