slot online 2023

Savršenstvo – Najefikasnije vježbe za zatezanje zadnjice

Napisao admin

Ako niste vježbali čitavu vječnost sada je pravo vrijeme za to. Posebno kada su rezultati studije pokazali da smo zahvaljujući nedostatku vremena slabije nego su što su bile naše bake bile u našim godinama. Pročitajte kojim vježbama svoju zadnjicu možete dotjerati do savršenstva…


vježbanje (foto:cure.ba)

Stanite na prste i u tom položaju razmaknite noge i napravite polu čučanj. Nemojte dozvoliti da koljena prelaze preko stopala, i nemojte ići dalje od ugla od 90 stepeni. Držite deset sekundi i ponavljajte koliko god možete.

Noga naprijed

Stanite pravo i podignite jedno koljeno dok se ne nađe u ravni sa vašim kukom. Držeći leđa pravo polako ispravite nogu ispred sebe i držite tako nekoliko sekundi, zatim savijte ponovo koljeno i spustite nogu. Ponovite ovo deset puta za svaku nogu.

Niski sklek

Postavite se u pozu kao da ćete da uradite sklek, ali na laktove umjesto na ruke. Neka vam tijelo bude ravno kao daska. Savijajte desno koljeno na dole dok ne dodirne pod i vratite u prvobitnu poziciju. Ponovite ovo za svaku nogu 10 puta.

Na stranu

Lezite na lijevu stranu tako da su vaše noge pod uglom od 45 stepeni dok vam glava liježi na lijevoj ruci. Dignite desnu nogu i zategnite stopalo, zatim je spustite. Ponovite 25 puta za svaku stranu.

Zamišljena stolica

Stanite uz zid i spustite se tako da vaša koljena prave ugao od 90 stepeni. Izdržite 30 sekundi.

Presavijte se

Stanite pravo i razmaknite noge. Gornjim djelom tijela nagnite se naprijed dok rukama ne dodirnete pod i presavijete se u potpunosti. Savijte malo koljena ukoliko morate, te rukama dohodajte do poze za sklek. Izdržite pet do deset sekundi, a onda se polako vraćajte nazad i ponavljajte ovo što više možete.

B92

Komentari

komentara