slot online 2023

Izvori proteina – Namirnice koje sagorijevaju masnoću

Napisao admin

Ove namirnice su među najboljim izvorima proteina, lakoprobavljivih ugljikohidrata i zdravih masnoća, a sve troje je neophodno za normalnu i uravnoteženu ishranu, bilo da ste na strogoj ili blažoj dijeti ili se jednostavno želite hraniti zdravo.


orasi (foto:cure.ba)

Bademi i ostali orašasti plodovi 

Ove namirnice pomažu u izgradnji mišićne mase, regulišu apetit, smanjuju želju za hranom, dobre su za srce, dobre protiv bora, gubitka mišićne mase i visokog krvnog pritiska. 

Mahunarke 

Bilje koje pripada ovoj vrsti također je dobro za mišiće, pomaže u sagorijevanju masnoća, pomaže u probavi i dobro je protiv srčanih bolesti i visokog krvnig pritiska. 

Špinat i slično zeleno povrće 

Supermoć ove supernamirnice je sposobnost da neutralizuje slobodne radikale, molekule koje ubrzavaju proces starenja, a osim toga odličan je borac protiv srčanih bolesti, srčanog udara, osteoporoze i gojaznosti. 

Manje masni mliječni proizvodi 

Jedući ove namirnice poboljšavate zdravlje kostiju i ubrzavate proces mršavljenja, a dobićete i dobru zaštitu od osteoporoze, visokog krvnog pritiska i gojaznosti, pišu Namirnice. 

Jaja 

Jaja se u zadnje vrijeme ubrzano rješavaju lošeg glasa. Sve više zdravstvenih istraživanja ide im u korist. Dobar su saveznik u izgradnji mišićnog tkiva, a osim toga sagorijevaju masnoću i mogu se smatrati pouzdanim saveznikom protiv gojaznosti. 

Maslinovo ulje 

Ovu supernamirnicu morate uvijek imati. Smanjuje loš holesterol, popravlja imunitet i raspoloženje, a borac je protiv gojaznosti, raznih vrsta raka, srčanih bolesti i visokog krvnog pritiska. 

Maline i kupine 

Ove namirnice štite srce, poboljšavaju vid, popravljaju koncentraciju, koordinaciju, ravnotežu i memoriju, a gase želju za hranom.

cure.ba

Komentari

komentara