Fitness i dijeta

Nevjerovatno – Imala je 100 kilograma, odrekla se samo JEDNE NAMIRNICE i sad je bomba!

Napisao H. H.

Donna Docherty imala je skoro 100 kilograma, kada je tražila idealnu vjenčanicu za sebe. Svakoga je dana jela gotovu hranu, a popila bi i do 6 limenki cole. Međutim, uspjela je doslovce prepoloviti svoju težinu tako što je izbacila samo jednu namirnicu iz svojeg života.

Pronaći vjenčanicu u koju će stati bila je prava noćna mora. Donna je tek u 31-oj godini života odlučila stati na kraj suvišnim kilogramima. Hraneći se nezdravo nagomilala je gotovo 100 kilograma. Bila je ovisna o gotovoj hrani i gaziranim pićima. Uvijek je bila pretila, dok je bila tinejdžerka i mlada žena, u dvadesetim godinama života.

“Dok sam još bila tinejdžerka otišla bih sa svojim prijateljima u restoran brze hrane i prejela bih se. U dvadesetima sam živjela od slatkiša. Jela sam isključivo gotovu hranu i nisam marila za svoje zdravlje”, priznala je Donna The Mirroru.

Tek kada je došao trenutak udaje, Donna je odlučila stati kilogramima na kraj. Uspjela je smršavjeti dovoljno da stane u vjenčanicu, ali nije stala samo na tome.

Kada danas gleda fotografije sa vjenčanja sa svojim današnjim suprugom Kevinom Dochertyem, ne može vjerovati da je to doista ona.

Drastično je počela mršaviti 18 mjeseci kasnije, kada je trebala biti djeverušom na vjenčanju svoje sestre. “Znala sam kako je došlo vrijeme odluke, pa sam prestala govoriti kako ću početi mršavjeti od iduće godine i ispraznila sve ormariće u našoj kuhinji”, rekla je Donna koja je krenula u teretanu.

Ključna namirnica koju je izbacila iz prehrane je šećer. Učinila je to nakon što joj je otac obolio od dijabetesa.

“Izbaciti šećer iz prehrane nije bila teška odluka, jer mi je tata obolio upravo zbog njega”, priznaje Donna. “Počela sam intenzivno vježbati i kile su se počele brzo topiti. Sada kuham i više ne jedem gotovu hranu. Obožavam zobenu kašu, jaja i domaći guglaš”, otkriva.

“Svima koji pokušavaju smršaviti poručila bih kako moraju prestati očekivati da to drugi naprave umjesto njih. Svaki puta kada odradim vježbe, sama sebi u ogledalu dam pet. Pokušajte i vi”, rekla je Donna koja danas ima 45 kilograma.

 

ekskluziva.ba

Komentari

komentara