slot online 2023

Mali trikovi za ubrzavanje metabolizma – Smršajte bez dijete!

Napisao admin

Ukoliko želite da promijenite način ishrane ili smanjite kilažu, ne podležite raznim dijetama, nego prirodnim putem ubrzajte metabolizam.


Mršavljenje (foto: cure.ba)

Doručkujte

Slijedeći put razmislite dvaput prije nego što preskočite najvažniji obrok dana jer će upravo tanjir zobenih pahuljica s mlekom ubrzati vaš metabolizam, a uz to i pospiješiti koncentraciju i povećati jutarnju produktivnost.

Vježbajte

Da, vježbanje u rano jutro zvuči kao teror, ali definitivno je djelotvorno. Ukoliko niste jutarnji tip i znate da nema šanse da se probudite 30 minuta ranije da bi trčali ili vježbali, odlučite se za blažu varijantu – hodanje.

Umjesto automobila ili javnog prevoza, probajte da pješačite do posla ili do prodavnice. Ne samo da ćete ubrzati metabolizam, jutarnje vježbanje spasiće vas od prejedanja tokom dana.

Pijte

Ali ne alkohol ili sokove, nego vodu. Čaša hladne (ali ne ledene) vode pomoćiće vam da se razbudite, a vašem metabolizmu da brže radi. Uz vodu, preporučljiv je i zeleni čaj koji sam po sebi ubrzava metabolizam.

Jedite

Ako zamijenite tri velika obroka sa šest manjih i jedete tokom dana, metabolizam neće imati priliku za pauziranje. Zarazne grickalice poput čipsa, keksića i ostalih slatkih/slanih užitaka zamijenite orašastim plodovima i voćem. I slobodno jedite čokoladu tokom dana (nekoliko kockica, ne celu)! Ne samo da ćete spriječiti večernje predoziranje slatkišima, nego ćete i reducirati nivo stresa i zaštititi srce i krvne sudove.

index.hr

Komentari

komentara