Zdravlje

BOLESNOM DJETETU ZATVORILI VRATA/ ADNAN MEMIĆ: “Odbili su primiti dijete iako im je još uvijek radno vrijeme”

Napisao A. K.

Memić je sa obitelji nakon pregleda u Južnom logoru, u povratku svratio do Brankovca, oko 18.50 sati, te tvrdi da je Dom zdravlja već bio zatvoren, svijetla ugašena, a roletne na ulazu spuštene

Na adresu redakcije Dnevnog lista, danas je stiglo pismo našeg sugrađanina, Adnana Memića, koji nam se obratio za pomoć. Memić nam je kazao kako se njegovoj obitelji u ponedjeljak večer, po drugi put u posljednja dva mjeseca dogodila nečuvena situacija, a riječ je o tome da je portir Doma zdravlja Brankovac, tvrdi Memić, njega, njegovu ženu i dijete, koje će uskoro napuniti tri godine, vratio s ulaznih vrata, uz riječi da ne može više puštati djecu unutra, jer je čekaonica prepuna.

Ne može više ovako’

“U Domu zdravlja u Brankovcu, na odjelu gdje primaju djecu do 7 godina starosti, ponovno su nam odbili primiti dijete koje još nema ni tri godine starosti. Po hladnoći i vjetru odveli smo dijete na pregled i ispred Doma zdravlja bili smo oko 18 sati i 5 minuta, a njihovo radno vrijeme (barem tako piše na vratima) je do 19 sati. Međutim, portir nas nije pustio unutra, uz riječi da ne može više puštati djecu unutra, jer je čekaonica prepuna. Uputili su nas da se javimo u bolnicu Južni logor na pedijatriju. Morali smo se prvo javiti u Hitnu pomoć radi dobivanja uputnice za Južni logor. Tamo smo stigli oko 18 sati i 15 minuta. U Hitnoj su bili iznenađeni i između sebe su komentirali, poput, ‘Ne može više ovako, stalno nam šalju ljude, iako im je radno vrijeme do 7 ili i više’, a čuli smo i kako govore da treba zvati ravnatelja i sve prijaviti”, kazao je Memić, nastavljajući, da su u Južnom logoru na novoj pedijatriji već zatekli ljude s djecom kako čekaju na red.

“Nakon nas su pristizali oni koje nisu htjeli primiti u Domu zdravlja Brankovac. Osoblje na pedijatriji u Južnom logoru je bilo izuzetno profesionalno i ljubazno. Dežurna doktorica je pregledala naše dijete, ali su i oni izražavali čuđenje zašto im iz Brankovca šalju pacijente, kada je i njima još uvijek radno vrijeme”, dodao je Memić, koji je s obitelji nakon pregleda u Južnom logoru, u povratku svratio do Brankovca, oko 18.50 sati, te tvrdi da je Dom zdravlja već bio zatvoren, svijetla ugašena, a rolete na ulazu spuštene.

Povodom ovoga slučaja, kontaktirali smo Dom zdravlja Brankovac.

Dječji doktor, Hasan Vele, nam je ljubazno kazao kako će nam dati više informacija dok se raspita o ovome slučaju, jer nije upućen, a u telefonskom razgovoru je potvrdio da Dom zdravlja Brankovac radi do 19 sati.
Ozbiljan problem

Memić se, nakon ovoga šoka koji je njegova obitelj doživjela, pita: ‘Zar ne bi trebala djeca biti na prvom mjestu i zar ne bi trebalo uvijek imati vremena za pregled djeteta?’.

“Mi živimo u gradu i relativno brzo smo pronašli rješenje, ali ne možemo a da se ne upitamo kako bi prošli naši sugrađani koji žive u prigradskim naseljima, ili još dalje u selima na širem području Mostara, kojima treba vremena da dođu do ambulante? Što bi se dogodilo sa njihovom dječicom?”, zaključio je Memić u svom pismu.

Komentari

komentara