Zdravlje

Ovaj otrov uništava vaše kosti, a ipak ga pijete skoro svaki dan

Napisao H. H.

Nevjerovatno je koliko teško iskorjenjujemo navike, čak i kad znamo da su loše…

Mnogi ljudi ne znaju koje sve negativne posljedice konzumacija gaziranog pića ima po zdravlje. Prema naučnim istraživanjima, evo kakve negativne efekte ovi, otrovi u čašama, imaju po naš organizam, piše “Telegraf“…

1. Prvih 10 minuta

Jedna čaša u sebi sadrži 10 kašika šećera, a što je 100% dozvoljene dnevne doze. U tijelo dospjeva i fosfor, zaslužan za pojačavanje ukusa.

2. Nakon 20 minuta

Dolazi do porasta glukoze i insulina, što dovodi do pretvaranja šećera u masti, u jetri.

3. Nakon 40 minuta

Kofein u piću se potpuno apsorbuje u tijelu, u roku od 40 minuta. Protok krvi se povećava, a jetra počinje proizvoditi više šećera u krvi. Vaš mozak počinje da blokira receptore hormona adenozina, što spriječava osjećaj umora.
4. Nakon 45 minuta

Lučenje dopamina se povećava, što značajno utiče da se osjećate dobro i taj efekat sličan je onom koji daje heroin.

5. Nakon 50 minuta

Magnezijum, fosforna kiselina, kalcijum i cink dovode do povećane probave. To je povezano sa ogromnim količinama šećera i vještačkih zaslađivača, koji ograničavaju izlučivanje kalcijuma putem mokraće.

6. Nakon 60 minuta

Diuretička svojstva kofeina počinju da djeluju i svi minerali, uključujući magnezijum, kalcijum i cink namjenjeni kostima, tada se izlučuju kroz urin.

7. Nakon malo više od sat vremena

Raspoređivanje šećera po organizmu je u završnoj fazi. Osjećate se puni energije i možete očekivati česte promjene raspoloženja.

Zajedno sa gaziranim pićem, iz tijela se izlučuje sva voda i hranjive materije, neophodne za funkcionisanje organizma. Na kraju, rizik od razvoja dijabetesa značajno se povećava.

Komentari

komentara