Zdravlje

Ide zima – Kiša i niske temperature u BiH do nedjelje

Napisao admin

U narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini očekuje nas dosta svježije vrijeme.


Kiša (Foto: Cure.ba)

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme s kišom, a više padavina očekuje se u Hercegovini.

U subotu 15. septembra cijeli dan će biti oblačno, a više padavina će biti uglavnom na sjeveru Bosne, a u ostatku zemlje očekuju se slabije padavine.

“U nedjelju 16. septembra bez padavina, bit će uglavnom dosta oblačno s tim što će u drugoj polovini dana nastupiti razvedravanje”, kazao je Agenciji FENA stručni saradnik u odjelu za analizu i prognozu vremena Hidrometeorološkog zavoda FBiH Damir Šantić.

Od nedjelje se očekuje i porast atmosferskog pritiska i stabilizacija vremena. Početkom naredne sedmice očekuje se dosta stabilnije vrijeme.

“Početak naredne sedmice bit će prolazne naoblake ali neće biti padavina. Eventulno u utorak 18. septembra u Hercegovini bit će kiše”, kazao je Šantić.

“Što se tiče temperatura zraka očekuje se dosta svježije vrijeme, s obzirom na količnu padavina. Doći će do pada temperature, uglavnom narednih dana. Jutarnje temperature bit će dosta niže u odnosu na ovaj period iza nas. Kretat će se između sedam do 12 stepeni, a na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni. Dnevne temperature će se kretati između 12 i 18 stepeni, a na jugu oko 20-25 stepeni”.

“Od nedjelje očekuju se temperature iznad 20 stepeni. I naredne sedmice očekuje se lijepo vrijeme. Nakon hladnih jutara i temperatura između 7 i 13 stepeni, a na jugu 12 i 17 stepeni, tokom dana temperature će rasti između 22 i 27 stepeni celzijusa s prolaznom oblačnosti”, kazao je Šantić, javlja FENA.

cure.ba

Komentari

komentara