Zdravlje

PRIJAVILA JE ŠOKIRANA KOMŠINICA – Nadežda M. svog dvoipogodišnjeg unuka vezala lancem za drvo…

Napisao admin

Nadežda M. iz Čačka držala je svog dvoipogodišnjeg unuka D. M. vezanog lancem za drvo kako bi ga spriječila da tokom igre izleti na ulicu!


Incident se dogodio početkom sedmice u dvorištu kuće u ulici Svetozara Markovića, u kojoj živi petočlana porodica, piše “Alo“.

Slučaj su Centru za socijalni rad (CZSR) i policiji prijavili stanari obližnje stambene zgrade koji su bili zaprepašteni onim što su vidjeli.

– Čula sam zaglušujući plač djeteta i kada sam izašla na prozor samo što se nisam onesvijestila od šoka. Vidjela sam dječaka koji je lancem bio zavezan za drvo. Pored njega je bila starija gospođa koja je vikala na njega pokušavajući da mu nešto objasni. Odmah sam obavijestila nadležne službe – rekla je Čačanka koja živi u susjednoj zgradi.

Odmah po prijavi, na lice mjesta izašli su službenici Centra za socijalni rad i obavili razgovor sa Nadeždom.

– Baba je čuvala unuka i unuku, sa kojima, kako je izjavila, nije mogla da se izbori jer su bili nemirni. U strahu da će dječak izletjeti na ulicu, ona je htjela da ga zaplaši, pa ga je vezala za drvo. Prema vlastitim riječima, odvezala ga je vrlo brzo. Objasnili smo joj da je nedopustivo to što je uradila, a ona je rekla da je svjesna greške i obećala je da se to neće ponoviti – rečeno je u čačanskom Centru za socijalni rad.

Nadežda je i novinaru Alo! priznala da je svog unuka vezala za drvo, ali je svoj postupak opravdala nemogućnošću da ga na drugi način sačuva.

– Vidite da nemamo ni ogradu u dvorištu, pa dijete svaki čas izlazi na ulicu. Morala sam da pripazim unuku, pošto je kćerka bila kod ljekara, i na nekoliko minuta sam vezala dječaka. Nije trebalo to da uradim, ali bolje i tako nego da ga pregazi auto na ulici. Sada me svi osuđuju, a nigdje nikoga nije bilo da nam se nađe kada su nam huligani razbili prozor na kući, a staklo zamalo nije oslijepilo unuku – kroz plač priča Nadežda.

Službenici CZSR čitave sedmice vršili su nadzor porodice u kojoj, osim bake i dvoje djece, žive i njihova majka Slobodanka Đ. i njen nevjenčani suprug Uroš B.

Slobodanka je oboljela od karcinoma i nalazi se u veoma teškom zdravstvenom stanju. Ona i suprug, koji je očuh vezanog dječaka i otac djevojčice, u trenutku incidenta nisu bili kod kuće.

– Kada bi se striktno poštovao zakon, nesumnjivo je da se ovdje radi o krivičnom djelu zlostavljanje u porodici, ali vidjećemo šta će od svega biti, imajući u vidu veoma tešku situaciju u kojoj živi petočlana porodica. O svemu je obaviještena i policija – kažu u Centru za socijalni rad.

cure.ba

Komentari

komentara